Novosti Sport Događanja

A tek položio: 18-godišnjak napuhao 0,14 promila i ostao bez vozačke

23.09.2019. / Petar Brnada

U danima vikenda od 20. do 22. rujna na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, prilikom koje je velikogorička policija utvrdila 26 ciljanih prekršaja.

I ovog puta najveći broj počinjenih prekršaja, njih 25, odnosio se na nepropisnu brzinu, dok je u vožnji pod utjecajem alkohola uhvaćen jedan mladi vozač.

Upravo status mladog vozača koštao ga je vozačke dozvole s obzirom da prema važećim zakonskim propisima mladić u krvi nije smio imati nimalo alkohola, dok je za sve vozače starije od 24 godine propisana dozvoljena količina od 0,5 g/kg.

- U nedjelju, 22. rujna, u 00:07 sati, muškarac starosti 18 godina, upravljao je osobnim automobilom, s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 0,14 g/kg.
Kretao se kolnikom trga kralja Tomislava u smjeru sjevera u mjestu Velika Gorica. Dolaskom do kbr.29 Trga kralja Tomislava isti je zaustavljen i izvršeno alkotestiranje- rekli su jutros iz velikogoričke policije te dodali da je mladiću na mjestu događaja izdana Obavijest o počinjenom prekršaju i privremeno oduzeta vozačka dozvola te je isključen iz prometa.

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda desila se jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom, a tijekom provođenja akcije utvrđena su i 4 ostala prekršaja iz domene prometa.

Podijeli