plenković poručio

'Neću biti komentator tuđih intervjua i priopćenja, ja sam predsjednik Vlade!'

23.09.2019 u 17:52

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Velikoj Gorici, na otvorenju novog sortirnog centra Hrvatskih pošta komentirao je nove istupe HVIDRA-e oko Milorada Pupovca. Kaže kako ne vidi to kao pokušaj destabilizacije njega i Vlade.

''Mislim da smo tu temu apsolvirali, parlamentarna većina je stabilna, imamo zadaće koje trebamo rješavati, politiku koju vodimo vodimo na dobrobit hrvatskog društva. Rijetko koja Vlada je učinila za prava hrvatskih branitelja, vojnika, policijaca kao naša."

Misli da su kao Vlada sve što su rekli da će učiniti realizirali i ne vidi niti mikroskopski prostor za bilo kakav oblik nezadovoljstva, prenosi N1 televizija. "Politiku vodimo uvjereni da je ona dobra i zdrava za smjer Hrvatske i društvo i dobra za položaj hrvatske manjine u Srbiji.

Neću se pretvoriti u komentatora tuđih intervjua i priopćenja, ja sam predsjednik Vlade i vodimo razumnu politiku i to ću raditi u budućnosti."

Na još jedno pitanje novinara oko HVIDRA-e kaže da je pročitao njihovo pripćenje, ali nije odgovorio na pitanje je li za njega HVIDRA zatvorena priča.

Za nedostatak kvoruma u petak u Saborui pitanje ima li to veze s Milanom Bandićem kaže kako on to nije vidio kao nešto dramatično, štoviše nije ni primijetio.

Novinare je i zanimao komentar na nezadovoljstvo poslodavaca oko najavljenih izmjena zakona koji reguliraju mirovinski sustav. Kaže kako su svi zakoni u javnom savjetovanju gdje će biti 15 dana, u listopadu na Vladi i kasnije u Saboru, a od prvog siječnja 2020. na snazi.

"Ono što ponavljam još jednom; prosječna dob života u EU je 80 godina, mislim da ćemo i mi to brzo ostvariti, zdravstveni sustav će biti bolji, prehrana bolja, s tim moramo voditi računa, ova odredba koja omogućuje da se temeljem dogovora rješava to pitanje (odlaska u mirovinu) je jako dobra i mislim da će i poslodavci biti zadovoljni." Ne vjeruje da će netko to zlorabiti pa primjerice nakon 65. godine otići na bolovanje tri godine.

Na pitanje zašto Vlada nije ranije prihvatila zahtjeve sindikata i izbjegla situaciju posljednjih mjeseci odgovara: "Vi ste ozbiljan čovjek, ne događaju se procesi sasvim spontano."

Na pitanje oko spomenika Domovini i repova koji se vuku oko odabira izvođača radova, cijene... premijer kaže kako je to projekt grada Zagreba i da on ne ulazi u detalje tehnike, javne nabave i izbora izvođača. "Ono što bi svima trebalo biti drago da ćemo imati spomenik Domovini, i primjeren i na odličnoj lokaciji."