Novosti Sport Događanja

Nedjelja u znaku folklora! Goricu na Županijskoj smotri predstavljaju Gradići, V. Mlaka i D. Lomnica

26.09.2019. / Petar Brnada

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica ove će nedjelje ugostiti 21. Županijsku smotru koreografiranog folklora na kojoj će se ovog puta nadmetati devet kulturno-umjetničkih društava.

Kako najavljuju organizatori, večer će biti obilježena folklorom, šarenilom narodnog ruha, dok će sudionici pjesmom i plesom prošetati cijelom Hrvatskom, a naš grad na domaćem terenu predstavljat će tri kulturno umjetnička društva; KUD "Velika Mlaka" , KUD "Gradići"  i KUD "Nova zora" Donja Lomnica.

KUD-ovi će se predstaviti s točkama koje su pobijedile na regionalnim smotrama pa će se tako Gradići publici predstaviti s izvedbom „Zorja“- pjesmama i plesovima Gornje Bistre u trajanju od 8 minuta čiju koreografiju potpisuje Boris Harfman, dok su Mlačani pripremili izvedbu „Oj milo moje“- pjesme i plesove Moslavine od 7 minuta autorice Valentine Šepak Molnar. I na kraju, folkloraši iz Donje Lomnice izvest će “Odriši se barka od kraja“- pjesme i plesove Turnja n.m. Turanj u trajanju od 8 minuta čiju koreografiju potpisuje Krunoslav Šokac.

Na županijskoj smotri uz naše će folkloraše nastupiti i KUD „PREPOROD“, Dugo Selo (Pjesme i plesovi Međimurja  'Počelo se protuletje' tpirati'), KUD „JANUŠEVEC“, Prigorje Brdovečko („Moje lane ide u Bostane“Pjesme i plesovi Bizovca), KUD „MAGDALENA“ Donja Kupčina („Pod mostec“ – pjesme i plesovi hrvatskog Zagorja), KUD  „PETAR ZRINSKI „VRBOVEC („Vrbovečka zabava“ Vrbovečki kraj), FOLKLORNI ANSAMBL „SVETA NEDJELJA“ („Višnja stoji u polju“ pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja) te KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „MIHOVIL KRUŠLIN“ („Još ću ovu jesen pudariti“ Baranja). 

-Pozivamo sve koji vole folklor, da se u 17 sati druže sa folklorašima i da ih sa pljeskom nagrade za njihov trud. Ulaz je slobodan- poručuju organizatori, ZKUU Grada Velike Gorice i ZKUU Zagrebačke županije.

Podijeli