Novosti Sport Događanja

Krivotvorio pečat i punomoć firme pa kupovao mobitele, šteta 22 tisuće kuna

27.09.2019. / Romana Šimek

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevare“, „Krivotvorenje isprave“ i kazneno djelo „Povreda žiga“.

Sumnja se da je kaznena djela počinio na štetu poduzeća iz Velike Gorice na način da je 28. kolovoza 2019. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist i s ranije stvorenom namjerom, izradio lažnu punomoć poduzeća kojom je opunomoćio samog sebe te ga ovjerio žigom koji je sličan žigu poduzeća te ga i potpisao u ime direktora.

Tako, lažno, ovjerenu punomoć lažno je ovjerio pečatom javnobilježničkog ureda iz Zagreba. S tom punomoći je došao u poslovnicu telefonskog operatera, zaposlenicima predočio punomoć i doveo ih u zabludu te sklopio pretplatnički ugovor u trajanju od 24 mjeseca i po povlaštenoj cijeni kupio mobitel Samsung Galaxy S10, a ugovor je ovjerio žigom poduzeća. Tako kupljeni mobitel je prodao u zalagaonici u Zagrebu.

Na isti način je ponovo 30. kolovoza 2019. godine u istoj poslovnici telefonskog operatera sklopio pretplatnički ugovor i po povlaštenoj cijeni kupio još jedan mobitel, kojeg je prodao putem oglasnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Materijalna šteta ovim djelom procjenjuje se na 22 tisuće kuna. 

Podijeli