Home Vijesti AKTUALNI SAT Pregledane ponude za Aglomeraciju, za koji dan znat ćemo izvođače

AKTUALNI SAT Pregledane ponude za Aglomeraciju, za koji dan znat ćemo izvođače

Na dnevnom redu bila je i sudbina Plemenite općine Turoposljske koju zbog sudskih troškova guši financijska kriza. Gradonačlenik obećao pomoći.

PODIJELITE

Aktualni sat gradskog vijeća ponovo je ponudio neke aktualne teme o kojima su diskutirali gradski vijećnici i tražili odgovore na pitanja- od komunalnih, društvenih, pitanja koja se tiču prometa ili pak kvalitete života građana, a ni povišenih tonova nije nedostajalo.

Aglomeracija- ide, na godinu i vanjski bazeni
Tako smo doznali kako se ovih dana dočekuje donošenje posljednjih odluka o Aglomeraciji, vrijedno 700 milijuna kuna. “Neke nabave su već provedene, a naša je Vodoopskrba napravila odličan posao koji je došao do finala. Proveden je postupak pregleda i ocjena ponuda i dostavljeni su podaci o najpovoljnijim ponuditeljima i za nekoliko dana bi povjerenstvo trebalo objaviti izvođače. Nadamo se da neće biti žalbi jer one će odgoditi početak radova, no nadamo se do kraja ove godine ipak započeti projekt”, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić. Gradski je bazen u proteklih devet mjeseci koristila 21 tisuća građana s kupljenim ulaznicama, a to je u prosijeku 2355 građana, rekao je gradonačelnik odgovarajući na pitanje o iskustvima s bazena. “Zadovoljni smo i ovi su podaci optimistični, te vidimo da je gradnja bazena dobro pogođena”, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako, uz rekreaciju ima i nekoliko programa za djecu i umirovljenike kojima je prošlo 800 korisnika, tu je i škola plivanja za osnovnoškolce, a organiziran je i Ljetni kamp na bazenu. Gotovo je i idejno rješenje za vanjske bazene, utvrđen je obujam i oblik vanjskih bazena, a uz već postojeće zemljište Grad će u suradnji sa Zagrebačkom županijom proširiti kapacitete. Slijede izvedbeni projekt i troškovnik, a uz dobro planiranje proračuna sve bi, kaže gradonačelnik, moglo biti gotovo na godinu.

Gašenje POT-a? Barišić:Ne dolazi u obzir
“Stajat ćemo vam iza leđa i boriti se s vama”, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić odgovarajući  na pitanje vijećnika Kosića koji je iznio problematiku u Plemenitoj općini Turopoljskoj zbog visokih troškova sudskih procesa koji se vuku od 2008. godine. “Ovo je jedan od najvećih udara na POT, ali zajedno ćemo ga prebroditi. Vi ste nam važni, okupljate ljude, čuvate povijest i nositelji ste najvećih naših manifestacija. “Upoznati smo sa situacijom i spremni smo pomoći, već kroz rebalans proračuna. Zajedno ćemo prebroditi ovu krizu”, poručio je Barišić

Čička Poljana već godinu dana bez vodstva
Gradonačelnik je izvijestio kako svakodnevno komuniciraju s Vijećem Mjesnog odbora Čičke Poljane oko novih izbora nakon što je tamo raspušteno vijeće, a ostavke podnesene prije godinu dana. Iskoristio je priliku pa podsjetio na neke projekte koji se tamo provode poput izgradnje mosta ili pak pripreme za izgradnju kapelice. “Sve ćemo to dogovarati s novim sazivom Vijeća i nadam se da ćemo dobro funkcionirati”, poručio je Barišić.  Pročelnik Dubravko Katulić objasnio je zašto ZET-ova linija za Kvatrić ne obuhvaća naselja kao što su Kobilić, Rakarje, Bapče, Črnkovec i Selnica, kao odgovor na pitanje koje je uputio SDP-ov Damir Šimunić. “To je bilo prvobitno planirano, no linija je skrenula. Ubuduće ćemo uključiti i ta naselja”, poručio je Katulić.

Prijava zbog energetske obnove, Most digao glas
Prijava općinskom državnom odvjetništvu za energetsku obnovu jedne zgrade našla se na sjednici pitanjem koje je uputio MOST-ovac Alan Šembera. Tko je uputio prijavu, gradonačelnik ne želi nagađati, samo dodaje kako je Gorica najkvalitetnije obnovila zgrade u Hrvatskoj. “Mislim da smo perjanica u ovom poslu, to je oko 20 zgrada s troškom oko 10 milijuna eura. Građani su dobili nove stanove, bolju kvalitetu života i to bi trebalo biti ispred prijave, jer većina radova je perfektno odrađena i tako nastavljamo dalje”, zaključio je Barišić, na što Šembera pitanje nije pustio te ustvrdio kako je “nešto trulo u energetskoj obnovi”, a o čemu svjedoče svakodnevna pitanja koja im (Mostovcima op.a) upućuju nezadovoljni građani. Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar predstavio je pak i energetsku obnovu škola koja je provedena tijekom praznika. “Radovi su išli predviđenim tempom i dinamikom, imamo nove, bolje i energetski isplativije škole”, istaknuo je Ačkar.

Migranti- ima ih sve više i straše građane
Vijećnicu Karmen Rak brinu migranti kojih je, kaže “sve više na području susjednih općina i građani su u strahu”. Gradonačelnik je obećao pomoć grada ako kome od građana treba te istaknuo kako su u stalnom kontaktu s nadležnim službama. “Nije bilo zabilježeno incidenta, a naša policija odlično radi svoj posao te su raspoređeni na svim ključnim punktovima”, rekao je gradonačelnik.

Gorica- grad Pošte!
Gradonačelnik se pohvalio i otvorenjem novog Distributivnog centra HP-a što će generirati nove investitore i gospodarski razvoj u Gorici. “Tu je stiglo 1300 djelatnika, a doći će ih još 400 iz Jurišićeve i drugih lokacija Pošte i Gorica time postaje grad pošte”, kaže gradonačelnik. “Nema prometnog opterećenja zbog ulaska vozila te ne trpimo prometna zagušenja. Dobro smo sve izbalansirali, pojačano pratimo sve aktivnosti i u svakodnevnoj smo komunikaciji”, razuvjerio je vijećnike gradonačelnik Barišić

Ide igralište, božićnice, mrtvačnica
Dječje igralište u Podbrežnici zanimalo je vijećnike, a s govornice je poručeno je kako se radi i dječji park, te igralište i vodi briga o kvaliteti života najmlađih stanovnika u tom djelu grada. Pri kraju su radovi na oproštajnoj građevini u Kušancu, a idu i pripremni radovi na groblju u Šiljakovini kamo će se preseliti trenutna oproštajna građevina iz Kušanca, rekao je gradonačelnik i pozvao na strpljenje. Doznali smo kako će i ove godine grad dijeliti božićnice umirovljenicima, a prijave su u tijeku, putem gradskih web stranica, a umirovljenici mogu doći u udruge ili osobno na portu grada. Oni s mirovinom do 2000 kuna dobit će 200, a oni koji primaju mirovinu do 1000 kuna -400 kuna božićnice. Isplata će biti u Fini od 18.11 do 24.12., najavio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.