Novosti Sport Događanja

Detalji razbojništva u Konzumu: Pokušale pozvati policiju pa ih izgrebale noktima i rastrgale im kute

04.10.2019. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica 30. rujna oko 17 sati zaprimila je dojavu djelatnica trgovine Konzum da u poslovnici u Teslinoj ulici imaju problema sa više osoba romske nacionalnosti koje su u tom trenutku krale po trgovini.

-Na mjesto događaja izašli su policijski službenici te je tom prilikom utvrđeno da je u samu trgovinu ušlo više osoba romskih nacionalnosti i to sve ženske osobe koje su u torbe koje su imale sa sobom stavljale stvari s namjerom da ih otuđe- kazali su iz goričke policije.

Kako su dodali iz PP Velika Gorica, prilikom prolaska pokraj blagajne bile su zaustavljene od strane jedne djelatnice trgovine i tom prilikom došlo je do napada kradljivica na djelatnicu u što se umiješala druga djelatnica trgovine koja je mobitelom pozvala policiju. To je također primijetila jedna od razbojnica koja je nakon toga nasrnula na drugu djelatnicu te je izgrebala noktima te joj rastrgala kutu.

Te dvije kradljivice uskoro su se udaljile u nepoznato, međutim od strane policijskih službenika izvršen je pregled i obilazak ulica u neposrednoj blizini gdje su zatečene pripadnice romske manjine koje su po svom opisu odgovarale osobama koje su bile zatečene prilikom izvršenja kaznenog djela.

Radi se o jednoj 43-godišnjakinji i jednoj 28-godišnjakinji koje su nakon toga privedene u službene prostorije te je nad njima izvršeno kriminalističko istraživanje.

-Cjelokupnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su obje počinile kazneno djelo razbojničke krađe poradi čega su i uhićene te su u zakonski predviđenom roku predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave dostavljena nadležnom i dežurnom Općinskom Državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici- rekli su u PP Velika Gorica.

Podijeli