Novosti Sport Događanja

Lukavec i Gradiće koštala sudačka nadoknada, Mraclin i dalje sa stopostotnim učinkom

07.10.2019. / Petar Brnada

Naše četveroligaše ovog vikenda koštala je sudačka nadoknada.

Lukavec je bio pred prvom pobjedom, a Gradići pred neriješenim rezultatom, no nisu izdržali u nadoknadi. U subotu je Lukavec gostovao kod Zeline, jedine momčadi koje je pobijedio ove sezone (u Kupu).

Sjajno otvaranje utakmice i vodstvo na poluvremenu od 2:0. U drugom domaćini smanjuju, te u 96. minuti izjednačavaju iz kaznenog udarca. Iz tabora Lukavca čujemo da je prekršaja nedvojbeno bilo, ali na 17 metara, a ne unutar kaznenog prostora, no sudac je odlučio drugačije. Bili su tako blizu prve pobjede, no nju će morati pokušati ostvariti u susretu sa susjedima i Odre sljedeće subote.

Gradići su nedjeljno prijepodne proveli u Zaboku. Zamalo je ono bilo i uspješno, no na kraju se kući vraćaju praznih ruku. Kapetan Gradića Budimir isključen je zbog dvije javne opomene nakon trećine drugog poluvremena. Početni rezultat su uspješno održavali do 93. minute kada domaćini osiguravaju pobjedu u samoj završnici.

Polet je odigrao derbi utakmicu kontra Stupnika koji je prije početka prvenstva bio jedan od favorita za osvajanje lige, ali koji se nije previše pokazao u prvoj polovici jesenske polusezone.

Gosti su poveli, no Polet je do kraja utakmice uspio izjednačiti i zadržati prvo mjesto na tablici. Stupnik je od 83. minute igrao sa devet igrača, no više od neriješenog rezultata, Polet nije uspio osigurati. Nogometaši Klasa napokon su bolju igru okrunili pobjedom. Na domaćem terenu svladali su Rakov Potok, te se nadaju da kreću u seriju pozitivnih rezultata kako bi se maknuli sa dna prvenstvene ljestvice.

Turopoljac je upisao još jedan poraz, ovoga puta u Samoboru. Samoborci nisu uvjerljivi u prvenstvu, no bili su prejaki za Kučane za koje je drugo poluvrijeme odigao Milatović. Iako su vodili do 80. minute, u zadnjih desetak minuta dobivaju 3 gola i ništa više od časnog poraza nisu mogli ponijeti iz Samobora. Šest pogodaka u zadnjih 15 minuta prošlo kolo, a ova tri u zadnjih 10 minuta očito govori o lošoj fizičkoj ili psihičkoj pripremljenosti Turopoljca. Lomnica će pobjedu tražiti u utakmici sa Vatrogascem iz Zdenaca koja se igra u utorak. Trenutno naši klubovi zauzimaju posljednje tri pozicije u ligi i to nikako ne izgleda dobro (Lomnica ima najavljenu utakmicu manje).

U 1. ŽNL Mraclin je nastavio sa 100% rezultatom. U osam susreta ostvareno je jednako toliko pobjeda, a ovoga puta je teže od očekivanog poražen Ban Jelačić iz Banova. Ban Jelačić iz Vukovine pobijedio je u Dubravi, te nas u subotu očekuje derbi utakmica u kojoj se sastaju Ban Jelačić iz Vukovine i Mraclin. Buna je na domaćem terenu svladala Zvekovac, te kratko predahnula do sljedećeg vikenda. Na domaćem terenu Posavec je deklasirao Milku Trninu rezultatom 5:1. Uz Vukovince, bodove sa strane uknjižila je Mladost iz Obrezine, dok su Meštrica i Dinamo Hidrel ostvarili poraze.

Nogometaši Turopolja u subotu nisu otputovali na gostovanje u Gaj. Prema sadašnjoj situaciji, pred klubom iz Turopolja je neizvjesna sudbina ne samo za odigravanje budućih utakmica, već i za nastavak djelovanja kluba. Kupa nastavlja sa sjajnim rezultatima. Na teškom gostovanju u Tučeniku ostvarena je uvjerljiva pobjeda, a trostruki strijelac bio je Šandor. (GV)

 

REZULTATI:

1. HNL, 11. kolo

Osijek – Gorica  2:1

 

3. HNL Središte, 7. kolo

Vinogradar – Kurilovec 1:2

 

4. HNL Središte, 8. kolo

Zelina – Lukavec 2:2

Mladost – Gradići 1:0

 

JŽNL, 8. kolo

Samobor – Turopoljac 3:1

Klas – Rakov Potok 4:1

Lomnica – Vatrogasac – utorak

Polet – Stupnik 1:1

 

1. ŽNL, 8. kolo

Ostrna – Dinamo Hidrel 2:0

Kloštar – Mladost 0:2

Buna – Zvekovac 1:0

Lonja – Meštrica 2:1

Dubrava – Ban Jelačić (V) 0:1

Mraclin – Ban Jelačić (B) 3:2

Posavec – Milka Trnina 5:1

Vatrogasac – slobodan       

 

Foto: Ilustracija

Podijeli