Novosti Sport Događanja

Goričani na Vojnom hodočašću u Marija Bistricu

08.10.2019. / Juraj Odrčić

U nedjelju, 6.listopada 2019. godine, održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Samom misnom slavlju uz velikogoričke pirpadnike vojnih i policijskih snaga, pridružili su se i članovi Udruge pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske kao i udovice poginulih branitelja iz Velike Gorice, te povijesne postrojbe Turopoljski banderij i Ban Gašpar Alapić.

Misu je predvodio vojniordinarij u RH msgr. Jure Bogdan.

“Desetljećima su nam govorili da je vjera nazadna i štetna, da je ‘opijum za narod’, a nažalost ni danas nisu utihnuli ovi glasovi. Stoga, s ovoga svetog mjesta, glasno i jasno poručujemo: vjera nije privatna stvar koja bi ostala unutar četiri zida moje kuće, moga doma, nego po samoj svojoj naravi zahvaća čitav ljudski život i međuljudske odnose. Ali to ne čini na način da čovjeka zarobljava, da se silom nameće, kao što to čine razne ideologije, nego u potpunoj slobodi ispunja naš život smislom i kreativnošću. Vjera nije odreknuće od vlastitoga mišljenja, nego štoviše najviši izraz ljudske slobode jer prepoznaje da je sve proizišlo iz ruke Božje i da se k Njemu treba vratiti. Vjera nije odreknuće od vlastitoga mišljenja, nego štoviše najviši izraz ljudske slobode jer prepoznaje da je sve proizišlo iz ruke Božje i da se k Njemu treba vratiti. Vjera otvara nove vidike na stvarnost. U svjetlu vjere bolje shvaćamo ljude i događaje oko nas. Ona nam omogućuje da uđemo u sržstvari i pruža nam ključ za razumijevanje ovoga svijeta. Jednom riječi: vjera je temelj života”, istaknuo je biskup Bogdan.

 

Galerija slika

Goričani na Vojnom hodočašću u Marija Bistricu Goričani na Vojnom hodočašću u Marija Bistricu Goričani na Vojnom hodočašću u Marija Bistricu Goričani na Vojnom hodočašću u Marija Bistricu

Podijeli