Novosti Sport Događanja

'Jela naših baka': Na Gastru vas čekaju i specijaliteti srednjoškolaca te 2. festival craft piva!

10.10.2019. / Petar Brnada

Ovog vikenda čeka vas još bogatiji „Gastro Turopolja“, uz brojne specijalitete, kopnene i morske, tradicionalne i moderne, uz kapljicu dobrog vina i finog deserta.

Gastro tjedan u Velikoj Gorici traje od 7. do 13. listopada kojeg prati i Festival craft piva, a vrhunac je  u nedjelju, 13. listopada, kada će s početkom u 12:30 sati na platou oko Muzeja Turopolja započeti Nedjeljni turopoljski ručak na kojem će svoje specijalitete predstaviti ugostitelji, udruge i učenici velikogoričkih srednjih škola.

U sklopu ovogodišnjeg Gastra, u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velike Gorice održava se i 1. Gospodarski sajam, Dani meda Grada Velike Gorice, Natjecanje u pripremanju najbolje turopoljske kotlovine, svoje će specijalitete predstaviti i velikogoričke udruge, a projektom „Jela naših baka“ predstavljaju se i učenici velikogoričke Srednje strukovne škole. Dobrodošli i dobar tek!

Od 7. do 13. listopada traje Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima, jer, kako kažu iz Turističke zajednice, ništa u Turopolju ne miriše kao Gastro.

-Uživajte u najboljoj ponudi velikogoričkih i turopoljskih restorana i ugostiteljskih objekata. Iznenadite svoje nepce novim okusima po promotivnim cijenama i postanite dio velikogoričke Gastro priče.

U subotu, 12. listopada očekuje vas i Craftyard 2019. – 2. velikogorički festival craft piva koji će se od 16 sati održati u Caffe baru „2Chelo'S“ u Ulici kneza Branimira 2.                              

-Na Nedjeljnom turopoljskom ručku uvijek se traži tanjur više. Tako smo za vas ove godine ponudu upotpunili i dodatnim kuponima za hranu. Tako ćete odvojiti 30 kuna za hranu kod ugostitelja, 25 za onu koju pripremaju udruge, te 5 kuna za slasticu- poručuju iz Turističke zajednice.

Za nezaboravnu gastro ponudu zaduženi su domaći i gostujući ugostitelji, a svoje će specijalitete predstaviti i goričke udruge kao i učenici Srednje strukovne škole koji stižu s projektom „Jela naših baka“ (My granny's dishes).

-Odmjerit ćemo snage u pripremi najbolje turopoljske kotlovine, a i ove godine naši će vrsni kulinarski majstori odabrati onu najbolju. Tu vas čeka i 1. Gospodarski sajam, koji prati Gastro Turopolja bogatom ponudom proizvoda i tradicijskih suvenira naših izlagača i obrtnika, zatim neizostavni Velikogorički Dani meda koji nude pčelinje proizvode, za šlag na kraju brinu naši slastičari,  vinari su tu da ne zafali vina, a TS Harmonija da nakupljene kalorije potrošite jednom dobrom čagom. Dođite praznog želuca i puni dobre volje i veselog raspoloženja. Čekamo vas- pozivaju vas organizatori.

Iz programa pritom za kraj još jednom izdvajaju gastronomsku izložbu jela poznatih velikogoričkih ugostitelja i gostiju, mediteranske specijalitete ugostitelja s otoka Korčule i Lastova, 1. Gospodarski sajam Grada Velike Gorice, My Granny’s dishes (Jela naših baka), projekt učenika Srednje strukovne škole V. Gorica, Velikogoričke dane meda i pčelinjih proizvoda, natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva i udruge, kulinarski show uz voditelje Davora Dretara Dreleta i Tomislava Špičeka, specijaliteti svojih udruga: domaći turopoljski kolači, štrukli, šaran na rašljama, perkelt, lovački gulaš, ribice, vrhunska vina domaćih vinara te zabavni program uz Tamburaški sastav Harmonija.

Kuponi za konzumaciju prodavat će se na tri lokacije u drvenim kućicama: Hrana (ugostitelji u pagodama): 30 kuna, Hrana (kotlovina, gulaš, ribice, štrukli i ponuda udruga): 25 kuna, Slastica: 5 kuna.

Podijeli