ŠTRAJK ide dalje

Pogledajte u kojim školama u ponedjeljak nema nastave

13.10.2019 u 19:01

Bionic
Reading

U ponedjeljak će u štrajku biti škole u pet kontinentalnih županija. Bit će to Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija

Štrajk se nastavlja po cirkularnom obrascu. Podsjetimo, u petak su štajkale osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji. Prema podacima sindikata u štajku je bilo 88,17 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,65 posto zaposlenih u osnovnim školama.

Štrajk kojim se traži povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto u ponedjeljak se nastavlja u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji, najavili su sindikalni čelnici.

Sindikati su u nedjelju poslali otovreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem traže nastavak dijaloga. Za ponedjeljak su najavili i tiskovnu na kojoj će novinarima održati prezentaciju svojih argumenata.

U odgovoru na otvoreno pismo Vlada je prihvatila inicijativu za nastavak dijaloga naglašavajući pritom da su zaposlenima u obrazovanju ponudili najviše što je trenutno moguće, a jamči daljni rast plaća.

  • +21
Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL