Smotra opreme i vatrogasnih kombi vozila

Smotru doniranih i novonabavljenih vatrogasnih kombi vozila, kao i vatrogasne opreme, u Zaprešiću je organizirala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Nedavno su od Ministarstva poljoprivrede kombi vozila dobila vatrogasna društva Jastrebarsko, Dugo Selo, Klinča Sela, Blaževdol i Rakovec, a tijekom godine, sufinanciranjem Županije, nabavljeno je još pet kombi vozila i dva zapovjedna.

„Organizirali smo ovu smotru kako bismo upoznali župana s čime raspolažemo i kako smo opremljeni“, rekao je zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel, dodavši da su prema načelu  „da bi nešto dobio, nešto moraš i dati“, društva koja su od Ministarstva dobila nova vozila, rabljena donirala drugim društvima (Pribiću, Jakovlju, Veleševcu, Križu i Zvekovcu). Stjepan Ptiček, predsjednik Zajednice, okupljenima je poručio da su vatrogasci „temelj svega u RH“.

„Budite ponosni na vaše općine i gradove, na vašu Županiju, oni ulažu najviše novca u vas!“,naglasio je te rekao da Zajednica ima novih dvadesetak zahtjeva za sufinanciranje nabave vatrogasnih vozila.

„Samo zato što su lokalne samouprave podigle razinu mogućnosti financiranja vatrogastva, shvatile su da bez vatrogasaca nema ništa“, rekao je Ptiček. U ime Grada Zaprešića vatrogasce je pozdravio zamjenik gradonačelnika Damir Benčević.

Župan Stjepan Kožić je rekao da novonabavljena vozila i oprema govore da u županiji postoji zajedništvo.

„Zajedništvo općina, gardova, Županije i vatrogasnih zajednica, a ovdje se pokazuje i prošireno zajedništvo s državne razine. Zajedno možemo učiniti puno!“, rekao je. Vatrogascima je poručio da je Županija ponosna na njih.

„Gledajući vas, ali i ukupni ustroj Vatrogasne zajednice, siguran sam da su naši žitelji u sigurnim rukama. U svakoj situaciji 'i nezgodnoj i zgodnoj' vi ste prvi, organizirani, uvijek spremni“, rekao je župan.