Novosti Sport Događanja

Propao pokušaj mirenja, štrajk se nastavlja sutra

21.10.2019. / Petar Brnada

Propao je pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom koji je danas održan, nakon čega se štrajk od sutra širi i na fakultete, piše Večernji list.

Kako navode, sindikati su oko podneva na konferenciji objavili da se sutra nastavlja cirkularni ciklus, a u štrajku sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Karlovačka županija i Zagrebačka županija, pa će tako sutra u štrajku biti i velikogoričke osnovne škole.

- Nisu nam ponudili ništa, doslovno ništa – rekao je Igor Radeka iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja nakon sastanka. Radeka je dodao kako sindikat proglašava štrajk koji počinje u četvrtak te da će svaki tjedan najmanje jedan dan biti u štrajku, piše Večernji.  

-Čvrsto stojimo kod svojih pozicija i smatramo da je ono što smo ponudili dovoljan argument da štrajk prestane- rekao je ministar Josip Aladrović dodavši da samo sud može zabraniti štrajk te da nisu prijetili zabranom štrajka.

– Mi ni u jednom trenutku nismo prijetili niti to planiramo. Sudske zabrane nisu nešto što je naš izbor. Na taj način ne želimo postavljati stvari – zaključio je Aladrović.

Podijeli