Stručno predavanje Antikorupcijskog povjerenstva

Antikorupcijsko povjerenstvo Zagrebačke županije organiziralo je danas stručno predavanje "Protukorupcijska strategija na lokalnoj i regionalnoj razini kao preduvjet uspješne decentralizacije".

S ciljem osnaživanja borbe protiv korupcije i sukoba interesa, organizirano je za ravnatelje, odnosno direktore trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Županije kao i članove Županijske skupštine.

Predavači su bili zamjenik predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Davorin Ivanjek, predsjednica Transparency International Hrvatske Davorka Budimir ("Republika Hrvatska u borbi s korupcijom"), politolog Davor Gjenero ("Sprečavanje sukoba interesa u Hrvatskoj"; "Sukob interesa i lokalna zajednica") i član županijskoga Antikorupcijskog povjerenstva, kriminalist Dubravko Klarić  ("Kriminalistički aspekti vezani uz koruptivna kaznena djela").

Uvodno su prisutne pozdravili predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Boris Klemenić, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, potpredsjednik Županijske skupštine Zvonko Kunić i zamjenica župana Nadica Žužak.

- Antikorupcija je iznimno važna tema za sve razine hrvatskoga društva. Važno je da je imamo u svojim prioritetima, prije svega da bismo mladima poslali jasnu poruku da za ovo društvo ima nade, da se isplati boriti za svoje ideje i ciljeve - rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.