Obavijesti

News

Komentari 11

Obitelj poginulog vatrogasca je tužila Veliku Goricu i postrojbu

Obitelj poginulog vatrogasca je tužila Veliku Goricu i postrojbu
1

Odvjetnik obitelji Galeković čiji je sin Ivan (24) poginuo prije tri mjeseca smatra da cijela akcija gašenja nije bila profesionalno napravljena jer je u rutinskog akciji Ivan poginuo, a još jedan vatrogasac je ozlijeđen

VIDEO

Obitelj vatrogasca Ivana Galekovića (24) koji je prije tri mjeseca poginuo na intervenciji u Velikoj Gorici podigla je tužbu protiv Javne vatrogasne postrojbe Gorica te Grada Velike Gorice, javljaju Vijesti.hr. 

Obdukcija je pokazala da su uzrok smrti toplinsko iscrpljenje i nedostatak kisika. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:07

- Smatramo i mišljenja smo da cijela akcija gašenja požara nije profesionalno napravljena i da je bilo propusta, posebice imajući na umu da u tako rutinskoj akciji gašenja na maloj zgradi nastrada jedan vatrogasac, a drugi podlegne ozljedama što je katastrofalno - rekao je Šime Savić, odvjetnik obitelji Galeković. Dodao je i kako se nitko od nadležnih nije javio obitelji pa su krenuli s tužbom. 

- Kad je pokojni Galeković doveden u bolnicu, nije zatražena obdukcija od nadležnih tijela, policije, tužilaštva i suda, već je bolnica na svoju ruku u dogovoru s obitelji poslala tijelo na obdukciju, ona je izvršena i njome se utvrdilo da je podlegao ozljedama zbog gušenja - rekao je Savić. 

Ivan (24) je pao na koljena i rekao: 'Dečki, nije mi dobro...'
Ivan (24) je pao na koljena i rekao: 'Dečki, nije mi dobro...'

Odvjetnik se zapitao i zašto nije službeno naređena obdukcija te zašto njegova odjeća i boce nisu vještačene.  Iz Grada Velike Gorice poručili su kako će za obitelj Galeković učiniti sve što je potrebno da im se olakša život. 

- Kad je riječ o zahtjevu za pretrpljene duševne boli, kao i za naknadu troškova crnine, cvijeća i izgradnje nadgrobnog spomenika, Grad će bez obzira na presudu i sudske procese isplatiti pomoć obitelji i održati sjećanje na Ivana - poručili su za Vijesti.hr. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a