Novosti Sport Događanja

NOGOMETNI VIKEND: Gradići se pokrenuli, čeka se Lukavec

24.10.2019. / Juraj Odrčić

Nakon poraza na domaćem terenu od Dinama, pred Goricom je teško gostovanje kod Rijeke. Želja je Gorice zadržati korak za vodećom četvorkom u ligi, a kako bi se to učinilo potrebno je pobjeđivati i u derbijima, iako bi na ovom gostovanju sve osim poraza trebalo označiti kao dobar rezultat. Pobjedom u derbiju kontra Maksimira na domaćem terenu, Kurilovec bi se pomaknuo na drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, nastavio svoj fantastičan niz bez poraza, te dodatno podigao euforiju.

Gradići i Odra odigrat će susjedski derbi 4. HNL Središte. Gradići su napokon prekinuli crni niz i sada se nadaju nastavku dobrih rezultata kako bi se priključili sredini ljestvice. Deset utakmica bez pobjede, zadnja pozicija na ljestvici nešto je što Lukavec nije mogao zamisliti ni u najružnijim snovima, ali na njihovu žalost, realnost je takva. Sada je zaista krajnje vrijeme za kretanje s mrtve točke, pobjedu, a i protivnik je takav da se u susretu sa Stražom traže samo tri boda i sve osim toga bio bi neuspjeh.

Nakon poraza, nogometaši Poleta će za održavanje prve pozicije trebati više raspoloženijih igrača nego prošle nedjelje. Gostuju u Zdencima koji igraju mnogo bolje nego prošle sezone, a igrački se sigurno mogu potući sa Cipekima. Klas putuje u Križ na derbi začelja gdje nikako ne smije izgubiti. Momčad iz Mičevca je igrački vjerojatno kvalitetnija od domaćina, ali na ovakvim utakmicama ona nije od presudne važnosti. Turopoljski derbi igraju Turopoljac i Lomnica. Turopoljac je povezao dvije dobre utakmice i uvjeren je da može pobijediti u ovoj utakmici kako bi se približio sredini ljestvice. S druge strane, Lomnica je na domaćem terenu dobra, a na gostovanju je to druga priča. S obzirom da ovo nije baš tako daleko gostovanje, možda odigraju pravu utakmicu. Želje zasigurno neće nedostajati u oba tabora, domaći očekuju pobjedu, a gosti bi i sa neriješenim vjerojatno bili zadovoljni.    

Ban Jelačić ima prednost tri boda u odnosu na Mraclin koji je u ovom kolu slobodan. Vukovinci su svoju utakmicu prebacili sa subote na nedjelju kako bi zaigrao iskusni Sabljak, a s obzirom na dosta izostanaka zbog kartona i ozljeda, pobjeda protiv dobre Milke Trnine bio bi veliki korak prema jesenskom naslovu. Nedjeljno jutro otvorit će Meštrica i Posavec, a dvoboj naših klubova odigrat će i Dinamo Hidrel koji se kroz ovu jesen traži i Vatrogasac koji ima kvalitetniju momčad, ali to će trebati dokazati na terenu. U Obrezinu dolazi Lonja koju je napustio trener Mostarlić. Gosti su igrački kvalitetniji, ali Mladost odlično gura u prvenstvu.

Kupa gazi sve redom, a tako bi trebalo biti i ove nedjelje. Ne smiju gledati tako daleko, ali sljedeći vikend igraju utakmicu jeseni kada gostuju u Gaju i odlučuju o jesenskom naslovu. Turopolje se polako stabilizira i u utakmici protiv Donje Zeline možemo očekivati novi pozitivan rezultat, pobjedu i priključak gornjoj polovici tablice.   

RASPORED

1. HNL, 13. kolo
Rijeka – Gorica

3. HNL Središte, 10. kolo
Kurilovec – Maksimir

4. HNL Središte, 11. kolo
Lukavec – Straža, Gradići – Odra   

JŽNL, 11. kolo
Sloga – Klas, Vatrogasac – Polet, Turopoljac – Lomnica

1. ŽNL Istok, 11. kolo
Ban Jelačić (V) – Milka Trnina, Meštrica – Posavec, Mladost – Lonja, Dinamo Hidrel – Vatrogasac, Kloštar – Buna, Mraclin – slobodan

2. ŽNL Istok, 7. kolo
Kupa – Mladost (O), Turopolje – Donja Zelina     

Podijeli