Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Dobili su nas četiri puta, a sad neka plešu po našim notama!'

'Dobili su nas četiri puta, a sad neka plešu po našim notama!'
1

Meni će ovo biti prvi put da igram protiv Gorice, a do jučer nisam ni znao za taj podatak o četiri poraza zaredom. Normalno da ta statistika zvoni u ušima i da nam je veliki dodatni motiv, kaže Franko

VIDEO

Mladi slovenski stručnjak Simon Rožman (36) mjesec dana je Rijekin trener, a na planu igre najavljivano je više od dosad viđenog. U četvrtak je ponosna Rijeka obilježila 35 godina od 3-1 pobjede nad velikim Realom:

- Rekao mi je netko iz marketinga da reklamu moraš vidjeti sedam puta da ti uđe u glavu. I to je, ali u nogometnom smislu, taj proces o kojem mi treneri pričamo; proces koji Rijeka sada prolazi - govori trener o putu kojim vodi svoju momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se dnevnih tema tiče: u subotu (17:30) na Rujevicu dolazi momčad koja Rijeku pobjeđuje... Kad god se sjeti!

- Rijeka je u zadnje četiri utakmice s Goricom: izgubila četiri puta. Pa se, ako ćemo gledati prema toj tradiciji, može reći i da je Gorica favorit, ali.. Ne! Ja se s tim ne slažem. Rijeka mora odigrati utakmicu ne 'tek toliko da se odigra' nego da utakmica ide našim putem - kaže Rožman pa poziva publiku:

- Molim navijače, neka što više ljudi dođe na Rujevicu i nek' nam pomognu da srušimo tu negativnu tradiciju.

Rijeka je, statistički, 'najnježnija', a Gorica 'najgrublja' momčad Prve HNL.

- Gorica je momčad s najviše kartona u ligi, ima tu žestinu, igraju zgusnuto i sa brzom tranzicijom, a sa kvalitetnim pojedincima i opasnom tranzicijom. Ali ne želim previše raspravljati niti o njima, niti o povijesti utakmica sa njima. Zanima me Rijeka. Hoću da Gorica: pleše po našim notama!

Zdravstveni raport?

- Izostat će Acosty i Velkovski, na 100% nisu Pavičić, Župarić i Vuk, ali tko god na kraju istrčao imat će zadatak da pobijedi Goricu - rekao je Rožman.

Apel Luke Modrića: Pomozimo Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci
Apel Luke Modrića: Pomozimo Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci

Franko Andrijašević (28) gotovo je u čudu kada mu se spomene skor sa momčadi koji vodi bivši Rijekin igrač Sergej Jakirović (42:.

- Meni će ovo biti prvi put da igram protiv Gorice, a do jučer nisam ni znao za taj podatak o četiri poraza zaredom. Normalno da ta statistika zvoni u ušima i koliko god oni bili čvrsti, koliko god znamo da nam neće biti lako protiv njih, imamo veliki dodatni motiv da ih pobijedimo - rekao je Franko.

Rijeka će sutra biti na bajkovitih, sunčanih 26 stupnjeva. Idealno vrijeme i... Samo jedno pravo mjesto: nakon subotnjeg ručka - svi na Rujevicu!

Pokretanje videa...

01:40
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub