Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

Nezaposleni ste i želite pokrenuti vlastiti posao? Razvojna agencija Zagrebačke županije objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u skladu s projektom Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom “Nova prilika - Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije”, za što je osigurano 875.000 kuna. Javni natječaj otvoren je do 13. prosinca 2019. godine.

Korisnici su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina s područja Zagrebačke županije koji žele pokrenuti vlastiti posao i to žene i dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50, koji su u trenutku podnošenja Zahtjeva za dodjelu potpora nezaposleni.

U prihvatljive troškove za dodjelu potpora ulaze: zakup poslovnog prostora, kupnja strojeva, tehnike, alata i licenciranih IT programa, obvezni doprinosi za samozaposlenu osobu te troškovi za knjigovodstvene usluge, registraciju poslovnog subjekta, izradu i održavanje web stranice i dr., a maksimalni iznos potpore po korisniku je 35.000 kuna.

Predviđena sredstva za dodjelu potpora sufinancirana su iz Europskog socijalnog fonda, a osigurana su u proračunu Razvojne agencije Zagrebačke županije za 2019. godinu.

Teksta javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti u Razvojnoj agenciji Zagrebačke županije na broj telefona 01/6556-051 ili na e-mail: tomislav.komanovic@razz.hr, a Zahtjev s potrebnom dokumentacijom dostavlja se na adresu: Razvojna agencija Zagrebačke županije, Ulica Ivana Lučića 2a/13, 10 000 Zagreb.