Novosti Sport Događanja

Ako imate klince koji vole videoigre dođite na predavanje i naučite kako ih odgojiti za kreativnu uporabu novih tehnologija

31.10.2019. / Romana Šimek

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu u suradnji s Centrom za djecu mlade i obitelj organizira predavanje za roditelje i sve zainteresirane građane pod nazivom “Privlačnost i izazovnost videoigara”. Predavanje je dio projekta “Videoigre igraj s nama da ne bude drama” koji se provodi uz potporu Grada Velike Gorice.

Djeca uz medije provode većinu svog slobodnog vremena, a sudjelovanje u igranju videoigara postalo je “najbrže rastući oblik ljudske rekreacije”. Upravo zato je važno razmisliti o tome kako iskoristiti moć videoigara na konstruktivan način u našim domovima i školama i kako odgojiti djecu za kreativnu i odgovornu uporabu novih tehnologija. Predavanjem se želi djelovati preventivno te osvijestiti i negativne strane igranja videoigara, kao što su prekomjerno igranje i ovisnost – što može utjecati na poteškoće u psihofizičkom razvoju i funkcioniranju, kao i utjecaj nasilja i prikaz nasilja u kontekstu zabave, što može dovesti do povećavnog agresivnog i nasilnog ponašanja u stvarnom životu.

Predavanje će održati prof.dr.sc. Danijel Labaš s Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija te iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Predavanje će se održati u Centru za djecu mlade i obitelj u utorak 5.studenog 2019.g. u 17.00 sati. Broj sudionika je ograničen te su prijave za sudjelovanje obavezne putem maila info@centar-dmo-vg.hr.

foto: Ilustracija/Pixabay

Podijeli