Novosti Sport Događanja

Prela i Cico dočekuju Goričane: Držat ćemo se onog što smo radili do sada

08.11.2019. / Damir Žbulj

Ivan Prelec u petak ponovno očekuje posebno emotivnu utakmicu. U goste mu stiže njegova Gorica, klub kojeg je svojevremeno izuzetno uspješno vodio i kojeg je uveo u prvoligašku elitu.

Gorica danas živi europski san, dok su Puljani u mislima kako sačuvati mjesto u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

-->> Jakirović svjestan važnosti trenutka: Vidjet ćemo jesmo li nešto naučili iz prošle sezone

Prelec i njegov pomoćnik Damir Grlić Cico imaju prije dvoboja s Goričanima problema u sastavljanju početne momčadi, nedostaje im nekolicina prvotimaca, no, što je još važnije, bez prvenstvene pobjede su od početka kolovoza. Veliki dobitak trebala bi im biti činjenica kako je Ivan Močinić napokon u potpunosti spreman za utakmice.

"Držat ćemo se svoje koncepcije i sustava, onog što smo radili do sada, jer smo u većini utakmica djelovali dobro. Trudit ćemo se biti bolji nego prije i trudit ćemo se doći do pozitivnog rezultata," najavio je Prelec.

"Gorica je izuzetno kvalitetna, potvrđuje to s izuzetno pozitivnim rezultatima u posljednje vrijeme. Znamo kakav nam protivnik dolazi, moramo jednostavno dati svoj maksimum, moramo biti koncentrirani, a nadamo se kako ćemo imati i malu dozu sreće. Očekujem zanimljiv dvoboj, koji će se na kraju okrenuti na našu stranu."

"Izostanak Lovrića i Suka mogao bi nam biti od pomoći, ali nećemo samo na to računati, jer Gorica ima širok kadar igrača," dodao je.

-->> Bez Lovrića i Suka kod Prelecove Istre: Svaka iduća utakmica je najbitnija

Prelec se u Puli susreće sasvim sigurno s nerealnim očekivanjima, jer je poprilično jasno kako na raspolaganju ima ekipu koja će se do kraja boriti za ostvarenje zacrtanog cilja, a to je osvajanje minimalno osmog mjesta na ljestvici. Ove sezone konkurencija za takav rezultat je puno jača, trenutno posljednji Varaždin ima deset bodova, a Istra, Slaven Belupo i Inter su u prvih 14 kola osvojili po 11 bodova.

"Svjesni smo naših realnih mogućnosti. Nisu se dovela pojačanja, a mi koji smo tu svakog dana dajemo maksimum kakav god on bio. Tako ćemo i nastaviti i dalje. Cilj je realan i objektivan, a to je put kojim idemo. Možda ćemo u jednom trenutku biti deset, a na kraju biti sedmi. Teško je očekivati mirnu sezonu, jer će biti borba za osmo mjesto. Cilj je izbjeći dodatne kvalifikacije. Liga je puno konkurentnija, četiri kluba praktički imaju isti broje bodova. Situacija je teža nego prošle sezone, ali mi ćemo se svakog dana boriti da izvučemo što je bolje rezultate. Mislim da smo prikazali dobre igre, ali nažalost nismo to 'oplodili' golovima i bodovima."

Nakon dvoboja s Goricom i reprezentativne pauze Istru do kraja godine očekuje gostovanje u Osijeku, domaći susret s Dinamom te utakmice kod Rijeke i Hajduka.

Najteži mogući raspored...

"Imamo svoj plan priprema za završnicu godine. Bit će puno ljepše otići na pauzu s pozitivnim rezultatom protiv Gorice."

HT Prva liga:
1. Dinamo 13 +17 31
2. Hajduk 14 +15 27
3. Osijek 14 +7 23
4. Rijeka 13 +6 22
5. Lokomotiva 14 +2 22
6. Gorica 14 0 21
7. Inter-Zaprešić 14 -8 11
8. Istra 1961 14 -9 11
9. Slaven Belupo 14 -18 11
10. Varaždin 14 -12 10

 

Podijeli