Novosti Sport Događanja

Doslovno u posljednjoj sekundi Ndiaye bizarnim pogotkom osigurao bod u Puli

09.11.2019. / Damir Žbulj

'Nogomet je čudna igra', poručio nam je legendarni bivši kapetan Vatrenih nakon drame Dinama i Šahtara na Maksimiru prije par dana.

Nije trebalo prući dugo vremena da se nešto takvo slično ponovi, u okršaju Prelecove Istre i Jakirovićeve Gorice, u važnom prvenstvenom okršaju u Puli, koji je također završio bez pobjednika (2:2)

Goričani su na ovo gostovanje stigli kao favoriti poslije spektakularnih pobjeda nad Rijekom i Hajdukom, ali bez suspendiranih Kristijana Lovrića i Joeya Suka, što je domaćinu otvorilo šansu za iznenađenje, koju u konačnici nije u potpunosti iskoristio.

Iako, nije moglo bolje početi za Žuto-zelene, koji su u samom otvaranju utakmice 'preživjeli' veliku priliku Hamada te su u trećoj minuti imali i prednost na semaforu, kad je Laukžemis ubačaj s desne strane pretvorio u šokantni pogodak (VIDEO). Bio je to mat u tri poteza, Čondrić je ispucao loptu, Grujević na desnom krilu primirio i odličnom asistencijom na petercu pronašao litavskog napadača.

Zanimljivost dvoboja dodatno je uveličao Aleksandar Jovičić, pouzdani stoper, koji je u Goricu stigao upravo iz Istre, a u posljednje se vrijeme isprofilirao u jednog od neizostavnih dijelova Jakirovićeve momčadi. Upravo je on fantastično poentirao u 37. minuti poslije preciznog kornera Jiloana Hamada (VIDEO).

U otvorenom dvoboju mreže su mirovale do pola sata prije kraja, dobrim dijelom zahvaljujući i raspoloženom Kahlini, kad je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Močinić sjajno jednu povratnu loptu ipak smjestio iza leđa čuvara mreže Gorice (VIDEO).

Veliki pritisak gostiju nije urodio plodom sve do same završnice...

Apsolutno nevjerojatne bile su posljednje sekunde, kad je sudac Strukan već imao zviždaljku u ustima spreman svirati kraj. U najboljoj namjeri, u pokušaju kako bi raščistio posljednju opasnu situaciju ispred svojih vratiju, Ivančić je u glavu pogodio svog suigrača, lopta se odbila baš ispred Cherifa Ndiayea, koji je ipak naplatio sve svoje promašaje te je i više nego spretnim udarcem postavio konačnih 2:2 (VIDEO), donijevši veliko razočaranje Veikogoričaninu Ivanu Prelecu i njegovim igračima, kojima je gubitak ova dva boda na ulasku u petu minutu sudačke nadoknade bio baš poput poraza.

Ternom je zavladala nervoza, gotovo je došlo do fizičkog obračuna igrača, no, strasti su se ipak brzo smirile.

Goričani su šesti na ljestvici s 22 boda, koliko ima i Lokomotiva, koja u subotu dočekuje Inter te Rijeka, koja ima dvije utakmice manje, a u nedjelju dočekuje uzdrmani europski Dinamo. Puljani su stigli do 12. boda ove sezone, u nezavidnoj su situaciji, a nakon reprezentativne pauze očekuju ih redom utakmice u Osijeku, doma protiv Dinama te na gostovanjima kod Rijeke i Hajduka. Pakleni raspored do kraja godine možda će i usmjeriti Prelecovu i Cicinu sudbinu na klupi Istre. 

U idućem kolu Gorica 23. studenog na Gradskom stadionu dočekuje trenutno posljednji Varaždin, a početkom prosinca na rasporedu je i povijesni okršaj protiv Slaven Belupa u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Bogata i uzbudljiva nogometna jesen očekuje sve velikogoričke ljubitelje nogometa!

(Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

 

 

Podijeli