Novosti Sport Događanja

Eva Grgić: Ova Gorica nije kao prošlosezonska, vjerujem da će utakmica opravdati status derbija

09.11.2019. / Damir Žbulj

Subotnje popodne u Gradskoj sportskoj dvorani od 15.30 sati rezervirano je za pravi veliki velikogorički ženski rukometni derbi između Udarnika i ŽRK Gorica u 3. HRL - Središte.

Već nakon uvodnih nekoliko kola ambicije klubova su jasne, Udarnik se ekspresno želi vratiti u drugoligaško društvo, dok je Gorica ove sezone bolje posložila svoje redove, trenutno je u sredini ljestvice te se nada kako će sezona proći bez velikih turbulencija.

"Nažalost radim pa ne mogu igrati derbi," uvodna rečenica Eve Grgić, 23-godišnje rukometašice Gorice i diplomirane novinarke, podsjetila nas je na realnost hrvatskog ženskog rukometa.

Posao, fakultet i škola su naravno na prvom mjestu, a tek onda dolazi vrijeme za rukomet.

-->> Gradski derbi Udarnika i Gorice: Imamo se ambiciju vratiti u 2. HRL i nadamo se pobjedi

Eva nam je najavila gradski derbi iz kuta ŽRK Gorica, koji će pokušati iznenaditi favorizirane suparnice.

"Svakako da želimo pobjedu, pojačale smo se ove sezone, pogotovo u vanjskoj liniji, a uz iskusna, imamo i mlada krila..."

Nakon četiri odigrana kola Gorica ima jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza te je u sredini trećeligaške ljestvice.

"Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone malo je šarolik. Iako smo startale jako dobro i čvrsto, remijem i pobjedom, u posljednjem kolu zadesio nas je teški i nenadani poraz. I eto, baš nakon toga nam dolazi po rasporedu derbi s Udarnikom, 'najgorim' protivnikom."

"Ali, vjerujem ako mi budemo na najvišoj razini kako ih možemo svladati."

"Cure su odradile posljednji pripremni trening na kojem su dobile završne upute trenera, a to ćemo ove subote pokušati primijeniti na terenu."

Pohvalila je i rad trenera Zorana Pašića...

"Naravno, respektiramo Udarnik, znamo kakve igračice imaju. Ali, evo iz njihovih redova jedna cura je došla kod nas, stigle su nam cure i iz višeg ranga, regrutiramo i naše mlade rukometašice iz našeg omladinskog pogona, koje možda imaju i više snage od nas 'veteranki'," naglasila je kroz šalu Eva, koja će krajem ovog mjeseca napuniti tek 24 godine.

-->> ŽRK Gorica na Svjetskom prvenstvu: Eva Grgić 'pazi' na hrvatske rukometaše!

"Vjerujem kako će utakmica opravdati naziv derbija! Ova Gorica nije kao prošlosezonska, imamo dovoljno dugačku klupu, na svakoj poziciji imamo više opcija, ne ovisimo više samo o jednoj igračice, a osjeti se i potpis našeg trenera Paje, koji nam daje odlične savjete i uz čije upute svaka utakmica lakše prođe..."

"Srećom, ove su nas sezone zaobišle i neke veće ozljede," istaknula je ono najbitnije za kraj rukometašica Gorice Eva Grgić te pozvala sve velikogoričke ljubitelje rukometa da dođu ovo subotnje poslijepodne u Gradsku sportsku dvoranu na novu tribinu te podrže mlade rukometne snage našeg grada.

 

Podijeli