Novosti Sport Događanja

Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu!

12.11.2019. / Petar Brnada

Nakon što su prethodno poharali plesnu breakdance scenu u Hrvatskoj, a potom i u Europi, mladi juniorski talentirani plesači iz Megablasta ove su se godine krajem listopada okitili i onom jedinom medaljom koja im je nedostajala oko vrata- onom zlatnom sa Svjetskog prvenstva.

Bio je to samo šlag na tortu svega onoga na čemu su marljivo radili još od 2017. godine kada su se prvi put okupili pa izašli na međunarodnu scenu, a sve ostalo je povijest. I to kakva povijest! Naime, ova sjajna generacija breakdancera uspjela je ostvariti ono što nitko nije- postati državnim, europskim i svjetskim prvacima.

Osvajanje ovog posljednjeg, zlatnog naslova, odjeknulo je kao bomba diljem plesnog svijeta te tako itekako promoviralo taj fenomenalan klub, ali i našu Veliku Goricu pa su tako zlatne breakdancere danas svečano primili i u Gradu.

-Sretni smo bili kada smo vidjeli vaše rezultate iako mi znamo da vi u kontinuitetu postižete sjajne rezultate i vidimo se na brojnim priredbama. Vi ste ti koji obogaćujete društveni život Grada Velike Gorice i koji promovirate Veliku Goricu u pravom svijetlu i na tome vam posebno hvala. Posebno hvala predsjedniku Gordanu Križaju i njegovom supruzi koji zaista rade veliki, sjajan i dobar posao s puno mladih ljudi kao što ste vi. Imao sam prilike otvoriti Hrvatski sabor kulture u Velikoj Gorici na državnoj razini i mogu vam reći da je Megablast popularan na razini cijele Hrvatske zbog svog plesa koji je sada nadmašio i granice Lijepe naše- kazao je danas zamjednik gradonačelnika Ervin Kolarec, dodavši da mu je drago da postižu sjajne rezultate na domaćim natjecanjima, ali da mu je itekako drago da promoviraju Veliku Goricu i Hrvatsku i na međunarodnom planu.

Plesni klub Megablast u siječnju će proslaviti 27 godina što znači da djeluju malo više od četvrt stoljeća za vrijeme kojega su uspjeli postati višestruki svjetski, europski i državni prvaci, a ovo je zapravo treća generacija koja je uspjela doći do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji. Za kormilom tih sjajnih mladih ekipa i fantastičnih pojedinaca je predsjednik kluba i trener Gordan Križaj koji sa svojom suprugom već dugo godina odrađuje zaista fenomenalan posao.

-Imali smo nešto svjetskih prvaka pojedinačno u breakdanceu, u seniorskoj konkurenciji i parovima. Uglavnom, veliko iskustvo sa puno dobrih rezultata. Inače se osim breakdancea bavimo drugim plesovima kao što su suvremeni ples, showdance i hip-hop i tu stvarno imamo dosta uspjeha- kazao je danas Križaj napomenuvši da se za manje od dva tjedna sprema jedna ekipa na Svjetsko prvenstvo u showdanceu.

Kako otkriva predsjednik Križaj, dječaci su pretežno na breakdanceu, a djevojčice se obično odluče za hip-hop ili showdance. Hip-hop im je zapravo nekakva spojnica, tu se nađu i cure i dečki jer plesno nema puno akrobacija pa je lakši za sve. Recept rada kod njih je toliko jednostavan koliko je i zahtjevan i težak- rad, rad, rad i samo kontinuirani rad.

-U principu mi radimo pripreme kroz cijelu godinu. Ova ekipa na svoj put krenula je 2017. godine kada su prvi put izašli na međunarodno natjecanje i osvojili drugo mjesto. Prošle godine smo bili treći na Svjetskom prvenstvu, a ove godine smo uspjeli doći do zlata i tako vratiti onoj ekipi za ono iz 2017. kada su nas pobijedili tako da je na jedan način veliko zadovoljstvo- otkrio je Križaj dodavši da su se za ovo zadnje natjecanje pripremali konkretno nakon ljeta, pa su tako dva mjeseca malo žešće stisnuli.

Ispred svoje trostruke zlatne juniorske ekipe danas je pred kamere stao mladi Josip Geci koji iz Zagreba na treninge u Veliku Goricu dolazi već četiri godine, dok je sami član kluba već jedno cijelo desetljeće.

-Osvojili smo svjetsko zlato i to je najveći uspjeh u povijesti kluba u breakdanceu. Mi smo se za to trudili dobre tri godine otkada smo počeli ići na svjetska prvenstva od Danske pa do Njemačke. Rutina mi je već četiri godine dolaziti u Goricu. Mene je Gordan izdvojio jer se Megablast dijeli na tri dijela, Remetinec, Dubravu i Veliku Goricu, a Gorica je najjača pa me Gordan izdvojio iz Dubrave i tako već treniram četiri godine- rekao nam je mladi Josip.

Kako je pritom najavio, breakdance bi trebao postati olimpijska disciplina već 2024. godine u Parizu pa se oni u klubu sukladno tome već počinju spremati za tu olimpijadu gdje misle postići veliki rezultat.

Svoje planove za velike uspjehe, sada službeno i u sportskoj kategoriji, ali i na olimpijadi otkrio je i predsjednik Križaj.

-Breakdance je tek sad 'ušao' u sport. Postoje brojna natjecanja koja još nisu službeno sportska, ali su jako jaka. Ali sasvim je izazov da kroz 4-5 godina dođemo do Olimpijskih igara. Što se tiče formiranja neke reprezentacije, ovo je tek početak na neki način na toj višoj razini, tako da vidjet ćemo što će donijeti budućnost- završio je predsjednik Križaj koji je po završetku službenog programa pokazao i dokazao da je još uvijek itekako u impresivnoj formi pa je tako sa svojim mladim talentima uspješno demonstrirao određene plesne breakdance poze.

Galerija slika

Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu! Juniori vječno upisani u povijest: Najuspješnija ekipa Megablasta najavila pohod na Olimpijadu!

Podijeli