Obavijesti

Sport

Komentari 40

Ovo je težak poraz. Nismo bili dovoljno koncentrirani i ozbiljni

Ovo je težak poraz. Nismo bili dovoljno koncentrirani i ozbiljni
10

Hrvatska je u 4. kolu kvalifikacija za U21 Euro kod kuće u Velikoj Gorici, nakon odličnog prvog poluvremena, izgubila 1-2 od Češke iz poprilično si zakomplicirala put na Euro 2021.

VIDEO

Razočaranje. To je očekivani sentiment koji se razlio među našim mladim reprezentativcima nakon poraza u Velikoj Gorici od Čeha (1-2) u kvalifikacijama za U21 Euro.

Pokretanje videa...

Igor Bišćan objavio popis mlade reprezentacije za Litvu i Češku 03:11

Češka nam nije očitala nogometnu lekciju nakon koje kažeš 'Ljudi su bolji, idemo raditi da ih jednom dostignemo'. U tom bi slučaju poraz bilo lakše podnijeti.

Česi su nas 'okrenuli' u drugom poluvremenu nakon što ih je u prvih 45 minuta na životu održao igrač utakmice, njihov sjajni golman Martin Jedlička. Čuda je radio i naš Adrian Šemper, ali... Uzalud.

'Mini Vatreni' Igora Bišćana u drugom su poluvremenu izgledali kao da ih je tijekom odmora netko istukao ili tjerao da trče oko stadiona. Hrvatska je pala, Češka uzela ponuđeno i ostavila nam gorak okus i saznanje da je Euro još uvijek dostižan, ali poprilično dalje nego što je bio.

Novi kiks! Bišćan sve dalje od Eura, ni Brekalo nije pomogao
Novi kiks! Bišćan sve dalje od Eura, ni Brekalo nije pomogao

Izbornik Bišćan poraz je nazvao teškim, a igru njegove momčadi u nastavku - nedovoljno ozbiljnom:

- Težak poraz. Jako važna utakmica i izgubljeni bitni bodovi. Na kraju se moramo pomiriti s tim da nismo bili pametni, u pravim trenucima ozbiljni i pragmatični. I onda smo u utakmici, koju smo dobro pripremili, odigrali i stvarali puno prilika, izgubili ne zato što nismo zabili golove, već zbog toga jer smo bili dekoncentrirani i to platili primljenim golovima. Na kraju rezultat sigurno nije ogledalo onoga što se događalo na terenu po kvaliteti, ali po ozbiljnosti u nekim trenucima jeste - rekao je Igor Bišćan.

- Igram dobro, hoće me i gol, ali sve je to nevažno u odnosu na konačni ishod. Izgubili smo utakmicu u kojoj smo već na poluvremenu trebali voditi i to možda i dva razlike. Šteta. Idemo dalje. Bit će teže, ali mi smo Hrvatska i nastavit ćemo se boriti za odlazak na Euro - rekao je Luka Ivanušec koji je u 30. minuti zabio svjetski gol nakon fenomenalne solo-akcije.

Na žalost, ni taj vrhunski individualni potez nije bio dovoljan niti za barem bod. Čak ni sa Josipom Brekalom u sastavu, čovjekom koji je preokret unio u igru A reprezentacije kada je prije tri dana na Rujevici na travnjak utrčao umjesto Rebića.

- Sve su ovo moji vršnjaci, moji prijatelji. Naravno, nije uopće bilo upitno hoću li igrati za Hrvatsku. Na žalost, nakon pravog prvog poluvremena nismo imali zasluženo vodstvo, a u nastavku su Česi bili bolji  - rekao je Brekalo.

Češka nam je izmaknula tlo pod nogama, ali još možemo čvrsto stati na svoje noge. Sada imamo vremena do kraja ožujka posložiti se pa već 27. ožujka revanšom Škotima za poraz u Varaždinu krenuti u pohod na Europsko prvenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka