Novosti Sport Događanja

Brže i jeftinije: VG Komunalac uvodi pametnu aplikaciju "PayDo" za sve vrste parkirnih karata

19.11.2019. / Petar Brnada

Parkiranje na području Grada Velike Gorice od sada će se moći plaćati putem mobilne aplikacije 'PayDo'. Aplikaciju mogu koristiti fizičke osobe i tvrtke, a korištenjem spomenute aplikacije štedi se novac i vrijeme. Naime, korisnici ove aplikacije više ne plaćaju troškove SMS-a mobilnom operateru.  

Prilikom plaćanja karte, aplikacija automatski prepoznaje grad i zonu parkiranja u kojoj se korisnik nalazi, a naplata se vrši izravno s računa (kartice). Samim time, došao je kraj lutanjima u potrazi za tablom sa oznakama zone i broja za SMS uslugu. Preko e-maila i unutar same aplikacije, korisnik dobiva potvrdu i račun o transakciji.

Aplikaciju koja je u Hrvatskoj od milja već prozvana „Pajdo“, koristi više od 200.000 ljudi, postoji u više od 60 gradova u RH, a najjednostavniji je način za kupnju satne, dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje parkirne karte. (U VG u početku će samo biti moguća kupnja satne dok se sve ne testira do kraja, a nakon toga će se moći kupovati i dnevne, tjedne, mjesečne karte…)

Usluga je dostupna putem AppStore ili Google Playa. Pristup aplikaciji je jednostavan i započinje registracijom korisnika nakon čega slijedi unos registarske oznake vozila (ili više njih) i odabir željene parkirne karte koju plaćate karticom. Vaši podaci su, naravno, cijelo vrijeme zaštićeni.

I dalje ostaje mogućnost plaćanja parkirne karte SMS –om, ali ova je opcija povoljnija jer je mogu koristiti svi, besplatna je, a dok za svaku SMS poruku domaćem operateru plaćate 75 lipa što je prosječna ušteda, ovisno o zoni i cijeni – čak do 25% po karti.

21. studeni - Dan besplatnog parkiranja

Stranim državljanima, turistima i stanovnicima u gotovo svim većim hrvatskim gradovima, aplikacija PayDo i Mastercard ponovno u Hrvatskoj nude parkiranje bez troška u četvrtak 21. studenog, kada se obilježava Dan besplatnog parkiranja, kojem će se po prvi puta priključiti i Grad Velika Gorica.

Bilo da parkirate u mjestu stanovanja ili putujete na neku od lokacija gdje je PayDo aplikacija aktivna, postojećim i novim korisnicima aplikacije na dan akcije dostupno je preuzimanje deset satnih parkirnih karata za maksimalno dvije registarske oznake bez troška.

Besplatna usluga 21. studenog tako će biti dostupna i u našoj Velikoj Gorici, a prvi korak je naravno preuzimanje besplatne mobilne i web aplikacije PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play). Nakon prijave u aplikaciju i registracije Mastercard kartice, aplikacija sama prepoznaje grad i zonu, a kao način plaćanja potvrđuje se opcija “Besplatno uz Mastercard“. Parkiranje je ostvareno u svega nekoliko klikova. Jednostavno, zar ne?

-VG Komunalac kao Gradsko komunalno poduzeće teži svakoj vrsti digitalizacije svojih usluga kako bi korisnicima olakšali svakodnevicu, smanjili nepotrebnu papirologiju te uštedili vrijeme, a uvođenjem ove aplikacije napravili smo još jedan korak u tom smjeru. I dalje, naravno, ostaju mogućnosti plaćanja SMS-om kao i na samom aparatu na parkiralištu. Stoga, pozivamo sve naše sugrađane da preuzimanjem i korištenjem PayDo aplikacije olakšaju i ubrzaju plaćanje parkirnih karti, ali i uštede pokoju kunu. Naša služba, UJ Parkiranje, stoji na raspolaganju i upiti se uvijek mogu uputiti na br. telefona: 6566-852, 6566-853 i e-mail: parking@vgkomunalac.hr, jer naša je dužnost i obaveza komunalne usluge činiti bržim, jeftinijim i kvalitetnijim – rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Podijeli