Novosti Sport Događanja

Čepinčanin Periša nada se prvom startu za Goricu: Očekujem ratničku utakmicu

23.11.2019. / Damir Žbulj

Čepinčanin Patrik Periša ovog je ljeta stigao u redove Gorice i napokon bi mogao dočekati da u jedan prvoligaški dvoboj krene od prve minute.

Prošli mjesec je dobio priliku u finišu dvoboja s Dinamom, igrao je u Kupu protiv Zagreba, no, zbog izostanka Muhameda Muse za dvoboj s fenjerašom Varaždinom trener Sergej Jakirović možda će ovom desnom bočnom dati priliku u početnoj postavi.

"Očekujem naravno tu priliku, ali trener će na kraju odlučiti. Njegova je zadnja, znate kako se kaže," istaknuo je 23-godišnji Slavonac, koji se za mjesto u Gorici izborio neposredno prije početka sezone.

-->> Jakirović iz klupskog autobusa najavio pobjedu nad Varaždinom: Ovo je potvrda naše ozbiljnosti

Stigao je iz drugoligaša BSK Bijelo Brdo, gdje je prošle sezone upisao 25 nastupa te je zabio i jedan pogodak.

"U Gorici mi je odlično, trener i stručni stožer su odlični, ekipa je odlična, a i snašao sam se odlično. Prvih 15-ak dana je bilo super, nakon toga sam imao problema s ozljedom, teška je bila prilagodba, ali sam posljednja dva mjeseca zdrav, hvala Bogu."

Karijeru je počeo u Čepinu, kratko vrijeme bio je član druge momčadi Osijeka, a pažnju je na sebe skrenuo ovog ljeta u kampu HUNS-a, za profesionalne nogometaše bez ugovora.

"Treninzi su odlični i kroz treninge i prijateljske utakmice sam se vratio u formu. Mogu reći da sam zadovoljan, ali teren će biti pravo mjerilo."

Iako je Varaždin posljednji na ljestvici, neće biti lako doći do bodova. Zna to jako dobro i Periša.

"Očekuje tešku utakmicu, pravu ratničku. Travnjak nije u najboljem stanju nakon svih ovih silnih kiša. Oni su zadnji na tablici, a zna se kad takva ekipa dolazi da im je to borba za goli život. Očekujem pobjedu, naravno, to je sportski, ali pred nama je 90 minuta pa ćemo vidjeti kako će završiti."

Patrik je pravi primjer upornosti i kako se radom može izboriti za velike stvari. Imao je samo riječi hvale za Goricu...

"Pratim Goricu još dok je bila u Drugoj HNL. Znam kakva su i tada bili ekipa. Moji prijatelji i obitelj iz Slavonije do prije godinu dana praktički nisu niti znali za Goricu i nitko nije mogao vjerovati da će dogurati do momčadi kojoj je cilj borba za Europu, a tek je prošle sezone ušla među prvoligaše."

"Nije istina da smo mi nekakav 'hit prvenstva', mi smo stvarno odlična ekipa i mislim kako se bez problema možemo boriti za vrh," poručio je za kraj. 

Podijeli