Novosti Sport Događanja

Minimalna, ali vrijedna pobjeda nad Varaždincima: Lovrić i Ndiaye ugasili nade fenjeraša

23.11.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su u 16. kolu HT Prve lige svoju sedmu pobjedu. Protivnik je na Gradskom stadionu bio 'na papiru' najlakši mogući, fenjeraš iz Varaždina, no, na travnjaku se za tri boda itekako trebalo pomučiti, protiv ekipe koju s klupe vodi iskusni trenerski HNL lisac Luka Bonačić.

Ipak, Sergej Jakirović, koji je svoje prveminute u seniorskom nogometu u Neretvi iz Metkovića može zahvaliti upravo Bonačiću pronašao je recept za slavlje, a pogodak odluke za konačnih 1:0 zabio je Cherif Ndiaye, na sjajnu asistenciju Kristijana Lovrića, poslije desetak minuta igre u nastavku.

Imao je strateg Gorice dosta problema prije početka dvoboja. Zbog kartona nije mogao računati na ozlijeđenog Ljubisavljevića te kartonirane Steenvoordena, Čanađiju i Musu, kojeg je na desnom boku zamijenio debitant u početnoj postavi, Čepinčanin Patrik Periša.

Već u ranoj fazi dvoboja ozlijedio se i bivši 'Varaždinec, Maks Ćelić, pa je njegovo mjesto u obrani u svom jubilarnom 100. nastupu za Goricu zauzeo Mario Marina, a na travnjak je ušao Hrvoje Babec.

Marina je sjajno odradio ovaj dvoboj i sigurno će ga posebno pamtiti, ne samo po uokvirenom dresu s brojem 100 na leđima i cvijeću...

Gosti su u prvom poluvremenu bili opasnija momčad, Kahlina se iskazao s nekoliko sjajnih intervencija, a posebno će se pamtiti kako je iz samih rašlji izvukao loptu nakon vrhunskog slobodnjaka Leona Benka s gotovo 30 metara od gola Gorice.

Ključni trenutak dogodio se početkom drugog poluvremena, kad je na sredini terena osvojena lopta, a Lovrić se sjurio prema suparničkim vratima i majstorski zavrnuo pred gol Varaždina, gdje se Senegalac Ndiaye izborio za svoje mjesto ispred protivničkih braniča pa snažnim udarcem, uz pomoć grede, donio veselje nešto više od 1000 promrzlih navijača Gorice na Gradskom stadionu (VIDEO).

Varaždin je u preostalom vremenu tek jednom opasno zaprijetio preko mladog reprezentativca Posavca i Goričani su na kraju rutinski stigli do izuzetno bitne pobjede u lovu na mjesto u gornjoj polovici ljestvice.

Jakirovićeva momčad prikupila je 25 bodova, dva više od Osijeka, koji u nedjelju doma igra s Prelecovom Istrom 1961.

Idući izazov je u petak kad Goričani gostuju kod Lokomotive. Lokosi su trenutno također na 25 bodova, prije gostovanja u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Bit će to u Kranjčevićevoj ulici pravi derbi za poziciju koja iduće sezone vodi u Europu.

(Foto:  Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Podijeli