Novosti Sport Događanja

'Nek sunce sja': Uz Ekoregiju saznajte kako i vaše kućanstvo može proizvoditi energiju

28.11.2019. / Petar Brnada

U organizaciji Grada Velika Gorica i Ekoregije Velika Gorica sutra se u Vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 10 sati održava Konferencija o mogućnostima korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije.

U sklopu konferencije, od 12 sati Ekoregija Velika Gorica održati će edukativna predavanja o solarnim elektranama, izvorima financiranja istih te mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije.

Osim predavanja, u subotu 30.11., Ekoregija Velika Gorica organizira studijski posjet Križevačkim sunčanim krovovima. Edukativna predavanja i studijski posjet dio su projekta „Nek sunce sja-sunčane elektrane Ekoregije Velike Gorice“.

Tako je prema programu od 12 do 12:15 sati planirano upoznavanje s projektima Ekoregije Velika Gorica, a od 12:15 – 12:45 Solarni sustavi – sunčeva energija. S početkom u 12:45 pa do 13:15 imat ćete priliku čuti nove prilike u financiranju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a od 13:15 do 14:00 mogućnosti financiranja fotonaponskih elektrana za vlastitu potrošnju putem crowdfundinga.

S početkom u 14:00 pa do 14:30 održat će se i panel – Mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije na području Grada Velike Gorice-

-Projektom se želi se informirati i educirati građanstvo, poduzetnike, obrtnike i javne ustanove kako mogu sami proizvoditi energiju za vlastite potrebe, a samim time smanjiti troškove energije, podići kvalitetu života i osigurati vlastitu dugoročnu financijsku i ekološku održivost.

Projekt je financiran sredstvima Zagrebačke županije, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti OVDJE.

Podijeli