Novosti Sport Događanja

Nogometni vikend pred nama: Kraj nogometne jeseni za niželigaše

28.11.2019. / Redakcija

Pred Goricom su još četiri utakmice ove jeseni. U petak gostuju u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Radi se o dvije izjednačene ekipe na prvenstvenoj ljestvici koje se nadaju europskim utakmicama druge godine. Iako je ljeto još daleko, lijepo je biti ispred direktnog suparnika. Trebala bi to biti dobra utakmica, s jedne strane Lovrić, a s druge Tolić. Dvojac koji je ove sezone postizao najefektivnije pogotke u 1. HNL. U srijedu na svom stadionu Gorica igra utakmicu četvrtfinala kupa protiv Slaven Belupa. Ovo je utakmica koja Gorici može donijeti povijesni rezultat. Termin utakmice je dobar (19:00 sati) i očekivati je da će se na stadionu okupiti lijepi broj ljudi.

Posljednje kolo ove subote igra Kurilovec. Gostuju u Zagrebu kod posljednjeg HAŠK-a. Nema sumnje koja je momčad bolja i spremnija i da se u ovom dvoboju očekuje pobjeda. Ovom pobjedom Kurilovec bi osigurao minimalno treće mjesto na kraju jeseni, a u slučaju da Mladost iz Petrinje ne pobjedi u Maksimiru i drugu poziciju. Ovaj željeni rasplet bio bi zaista savršen i velika nagrada cijeloj ekipi u Kurilovcu.
U 4. HNL Središte ostala je za odigrati samo jedna utakmica, ona između Lukavca i Moslavine. Na početku prvenstva ni najgori pesimisti nisu mogli predvidjeti da će se Lukavec nalaziti ovako nisko na tablici, te da će im ovo biti toliko važna utakmica. Na domaćem terenu protivnik je petoplasirana Moslavina, no domaći su spremni na pobjedu koja bi ih pomaknula na trinaesto mjesto ljestvice sa trinaest bodova, što i nije tako loše s obzirom na početak sezone.

Lomnica je katastrofalno ušla u sezonu, no tijekom jeseni vrijedno su skupljali bodove i trenutno se nalaze na devetoj poziciji s utakmicom manje, a eventualnim slavljem u Samoboru popeli bi se i do sedme. Samobor je ekipa koja se može pobijediti i koja na domaćem terenu nema podršku gledatelja. Lomnica je kvalitetnija ekipa i trebali bi u ovoj utakmici neopterećeni tražiti tri boda za kraj prekrasne jeseni.
Neodigranu utakmicu u 1. ŽNL igra Vatrogasac u Ostrni. S obzirom na igrački kadar, Vatrogasac je očekivao bolju jesen, no ovom pobjedom bi završili na šestoj poziciji ljestvice, što nikako nije loše, iako su neke momčadi ispred njih realno slabije.

RASPORED

1. HNL, 17. kolo
Lokomotiva - Gorica

3. HNL Središte, 15. kolo
HAŠK – Kurilovec

4. HNL Središte, 14. kolo
Lukavec – Moslavina

JŽNL, 14. kolo
Samobor – Lomnica

1. ŽNL Istok, 14. kolo
Ostrna – Vatrogasac

Podijeli