Novosti Sport Događanja

S prvim danom prosinca stižu nam i prvi zimski minusi!

28.11.2019. / Petar Brnada

Prosinac samo što nije pokucao na vrata, a već svog prvog dana donosi nam i prve zimske minuse.

Tako ćemo sa ulaskom u prosinac, mjesec koji zbog blagdanskog božićnog i novogodišnjeg ozračja brojni građani željno iščekuju već neko vrijeme, ujedno i službeno zakoračiti u onu pravu zimu.

Prema prognozama DHMZ-a, prvi minusi na Celzijevoj ljestvici čekaju nas ove nedjelje, 1. prosinca, kada će se tijekom noći pa sve do 7 sati ujutro temperatura spustiti i do -3, dok najviša dnevna neće prelaziti 6 stupnjeva.

Ponedjeljak će donijeti nešto toplije vrijeme pa će se temperatura kretati od 2 do 6 stupnjeva iznad ništice, no prava hladnoća dolazi nam u utorak, 3. prosinca, kada ćemo se probuditi sa -1 na ljestvici, a uz neznatne varijacije temperatura će oko nule ostati i ostatak dana, posebice tijekom kasnijeg poslijepodneva te večeri.

Ipak, prema za sada dostupnim informacija DHMZ-a, najhladnije će biti u srijedu, 4. prosinca, kada ćemo se probuditi sa čak 5 stupnjeva ispod ništice, a što ćemo itekako svi osjetiti, ako ništa drugo, onda barem zbog toliko omraženog odleđivanja automobila. Pripremite debele zimske jakne, kape, šalove i rukavice, zima kuca na vrata!

foto: Ilustracija/Pixabay

Podijeli