Novosti Sport Događanja

Akcijom 'Volim život' kroz cijeli tjedan obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom

02.12.2019. / Petar Brnada

Akcijom 'Volim život' kroz cijeli ovaj tjedan u Velikoj Gorici obilježavat će se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a sve kako bi se pokazalo kako žive osobe s invaliditetom našega grada te ono na što su one najviše ponosne, njihove talente.

Program, će započeti sutra, 3. prosinca, u 16:30 sati susretom osoba s invaliditetom i gradonačelnika Dražen Barišića. Upravo tada će se u Gradskoj vijećnici održati i službeno predstavljanje projekta 'Volim život', a nakon čega će s početkom u 18 sati uslijediti i predstava 'Gradu s ljubavlju' koju će u Dvorani POU-a izvesti djeca Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica dvorana POU.

Srijeda, 4. prosinca, od 17 sati donosi predavanje 'Nasilje nad ženama s invaliditetom i kako ga prevenirati'. O toj važnoj temi u Gradskoj vijećnici govorit će gosti mrc.sc. Željka Marić, dipl. soc. radnica, Marica Mirić, dopredsjednica Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i Ljubica Lukačić, saborska zastupnica.

Idućeg dana, u četvrtak 5. prosinca, akcija će se nastaviti u nešto veselijem tonu pa će se tako u 20 sati održati druženje u Clubu 100 uz tamburaški sastav Harmonija, dok vikend donosi i jedno sportsko događanje.

Naime, od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani OŠ Nikole Hribara održat će se VI. Memorijal u boćanju osoba s invaliditetom 'Marijan Dobrinčić' na kojemu će okupljeni sudionici još jedanput moći pokazati svoju vještinu i talente.

U subotu će se pod naslovom 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti (Mt 11,28)' održati i sveta misa s početkom u 20:15 sati u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a čime će se ujedno označiti i završetak akcije 'Volim život' i obilježavanje Dana osoba s invaliditetom u našem gradu.

Podijeli