Novosti Sport Događanja

Završen štrajk prosvjetara, djeca od sutra ponovno u školskim klupama!

02.12.2019. / Petar Brnada

Na današnjem sastanku Vlade i predstavnika sindikata iz prosvjete konačno je pronađeno rješenje te je dogovoreno da se štrajk prekida i da se školarci sutra vraćaju u svoje školske klupe!

-Pregovori su okončani, postignut je kvalitetan kompromis koji od sutra ujutro omogućuje prekid štrajk- izjavio je premijer Plenković na press konferenciji nakon sastanka s prosvjetnim sindikatima.

Kako pišu kolege iz Jutarnjeg lista, Vlada će udovoljiti zahtjevima prosvjetara i povisiti im koeficijente za traženih 6,11 posto. Preciznije, tu će povišicu kroz koeficijente dobiti samo nastavno osoblje - učitelji, nastavnici i profesori u osnovnim i srednjim školama – i to u tri etape prema modelu 3+1+2.

Točnije, prvo povećanje koeficijenta od tri posto kreće već od 1. prosinca ove godine, drugih jedan posto povišice od 1. lipnja 2020. a ostatak od dva posto od 1. siječnja 2021. godine.

Napominjemo, povećanje koeficijenata neće se odnositi na nenastavno osoblje (kuharice, domari...), koji su također bili u štrajku, no i za njih su osigurane povišice i to u vidu dodataka na plaću koje će biti nešto niže od 6,11 posto, jer su dodaci nešto niži.

Podijeli