Home Vijesti Gradonačelnik podnio izvješće o radu, oporba nezadovoljna

Gradonačelnik podnio izvješće o radu, oporba nezadovoljna

Gradonačelnik je podnio izvješće o prvih šest mjeseci rada

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić podnio je vijećnicima izvješće o radu u prvih šest mjeseci ove godine, u kojem je posebno istaknuo jačanje gospodarstva i velike gospodarske i komunalne akcije i aktivnosti. Niz je pripremnih zadataka koji će se realizirati u narednom periodu, a Barišić je posebno istanuo gospodarski boom u poslovnoj zoni Meridijan 16 u Vukovinskom polju.

Uz aktivnosti u obrazovanju, školstvu, izgradnji prometnica i infrastrukturi istaknuta je i strategija gospodarenja otpadom, za što je pokrenut pilot projekt odvojenog sakupljanja otpada, a tu je i ulaganje u sportsku i nogometnu infrastrukturu te osnivanje akademije nogometa. Barišić ističe kako su pokrenuti uspješni programi na gradskom bazenu, raste broj korisnika usluga, a ishođena je i sva dokumentacija za izgradnju vanjskih bazena koji kreću iduće godine. Uređuje se i Srednja strukovna škola, pobrojani su rezultati upravnih odjela, opremljena dječja igrališta…

“Pratimo razvoj Hrvatske i kroz projekte u Gorici i promičemo vrijednosti koje zagovaramo i put koji smo si zadali”, zaključio je Barišić.

I dok je klub HDZ-a podržao izvješće ističući kako je riječ o dobrom smjeru u kojem grad ide, oporba je razočarana. Mostovac Alen Šembera je “začuđen”. On je pak očekivao da će u izvješću biti stavke poput skupog grijanja, tržnice, cijeni otpada, jezeru Čiče… “Tko je smjestio zeki Rogeru? Ovdje je promašena bit dokumenta i nadamo se da je situacija bolja nego što je prikazana”, rekao je Šembera. Složio se i SDP-ovac Zdelar koji je pak zamjerio velika zapošljavanja u gradu koji se, po njegovom mišljenju “već godinama ne miče”. “Stalno slušamo o pametnom gradu, a ništa se nije promijenilo. Papira nikad više i uvijek se ponavljau iste stvari”, kaže Zdelar.

Na tapeti je i ovoga puta bio gradski stadion oko kojeg, očigledno, utakmicu igraju Gorica i Zaprešić, a sudac je kineska delegacija. Sve zanima što sa najavljenim stadionom u Gorici jer oprečne informacije dolaze od Barišićevog stranačkog kolege iz Zaprešića. I dok gradonačelnik uvjerava kako problema nema te je riječ o medijskom spinu, vijećnici nisu uvjereni.