Novosti Sport Događanja

Na koncertu za sestre Rinčić u crkvi Sv. Petra i Pavla prikupljeno 15 000 kuna: 'Veliko hvala svima!'

06.12.2019. / Petar Brnada

Velikogoričani su još jednom pokazali da vole nesebično pomagati, pa su tako u utorak, 3. prosinca, u Crkvi Sv. Petra i Pavla u Velikoj Gorici, na večernjem koncertu zborova i pjevača, darovali više od 15.000 kuna koje će se uplatiti na račun za liječenje dviju sestrica Lorene (8) i Ive Rinčić (3,5).

Riječ je o robotskoj terapiji koja potiče rad mišića i živaca koji se u djevojčica nisu dovoljno razvili zbog urođenog problema nepoznatog porijekla. Ova terapija je kod njih u prvom ciklusu (za što su se Velikogoričani također iskazali u nekoliko akcija) pokazala odlične rezultate unatoč ne baš optimističnim prognozama koje su liječnici dali nakon njihova rođenja.

S obzirom na veliki odaziv, organizatori su i javnim putem željeli zahvaliti svima uključenima u održani humanitarni koncert.

-Zahvaljujemo Gradskom zboru "Franjo pl. Lučić" s dirigenticom Dubravkom Veliki, Pjevačkom zboru "Turopoljska zvona" s dirigenticom Snježanom Špehar, Vokalistima Sv. Josipa s dirigentom Draženom Kurilovčanom, Vokalnom ansamblu "Danice", s dirigentom Aleksandrom Kačurovim, solistica Lidiji Capković Martinek u pratnji korepetitora Tibora Naglića koji je svirkom popratio i druge, te zborovima Srednje i Osnovne Umjetničke škole Franje pl. Lučića s dirigenticom Anom Šedlbauer. Posebno hvala Snježani Špehar na toplim riječima pri vođenju koncerta, a jednako i vlč. Dragutinu Kujavcu koji je otvorio vrata crkve ovom plemenitom događaju, logističkoj potpori POU Velika Gorica, kao i autoru plakata Mati Lovriću. Ponajviše hvala publici koja je ispunila crkvu i nagradila izvođače burnim pljeskom, te podsjetila da pomaganje oplemenjuje dušu, da se dobro kad-tad vraća dobrim- poručuju organizatori te napominju da akcija "Za naš korak – Lorena i Iva" traje do 18. siječnja, pa se tako još uvijek možete pridružiti.

Podijeli