Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život na vagi

Na kiosk pobjednika u Velikoj Gorici dolazili su iz cijele Hrvatske, evo i zašto

Foto: RTL
1/11
14.12.2019.
u 09:15

Robert Baković pobjedio je u četvrtoj sezoni RTL-ovog showa i kući je otišao sa 150 tisuća kuna.

Prije nekoliko mjeseci dvoumio se treba li se uopće prijaviti u show “Život na vagi”, a sada Robert Baković Roko kaže kako mu je odlazak u ovaj RTL-ov show bila jedna od najboljih odluka u životu. U show je ušao sa 169,1 kilogramom, a napustio ga je 76,2 kilograma lakši i za 150 tisuća kuna bogatiji. Ovaj 43-godišnjak iz Velike Gorice kilograme je počeo nagomilavati za vrijeme služenja vojnog roka.

– Prvi višak kilograma nabacio sam za vrijeme služenja vojnog roka. Pokušavao sam ih skinuti raznoraznim dijetama, skinuo bih uvijek određeni broj kilograma, no jako bi se brzo vratili u još većem broju – govori nam Robert kojeg svi zovu Roko. Kako su se kilogrami gomilali, tako je i njemu bilo sve teže obavljati stvari koje je prije bez poteškoća odrađivao.

– Zbog viška kilograma imao sam problema s disanjem, nisam se mogao igrati s djecom koliko bih volio. Moja prekomjerna težina sprečavala me u svakodnevnim aktivnostima. Pretilost sa sobom nosi velik teret koji nosiš na leđima i samim time postaješ troma i lijena osoba – priznaje. Pokušavao je u nekoliko navrata skinuti kilograme i uspio je u tome, ali brzo se vratio na staro, a sada zna i u čemu je griješio.

– U dva navrata skinuo sam popriličan broj kilograma, ali kako sam ih brzo skinuo tako sam ih još brže vratio. Mislim da je najveći problem bio u nedosljednosti i krivom pristupu prehrani. Umjesto da sam se hranio zdravo i raznoliko, gladovao sam i jeo neredovito i nepravilno – kaže Robert. Uz trenere Maju i Edu iz showa počeo je mijenjati svoje navike, ali na početku mu nije bilo lako i prvih deset dana u showu bili su mu pravi pakao.

– Prvih desetak dana bilo mi je jako teško naviknuti se na naporne i iscrpljujuće treninge. U početku sam imao velikih problema s grčevima, ali kako je vrijeme odmicalo bol je jenjavala, a ja sam sve više dobivao na kondiciji. Samim time mi je bilo lakše. S prehranom nisam imao nikakvih problema jer smo imali pet obroka u danu i nisam osjećao glad – prisjeća se. Ispričao je i kako mu je najteže bilo noću jer nije mogao spavati, nego je neprestano razmišljao o svojih četvero djece i supruzi.

Foto: RTL

– Jako su mi nedostajali njihovi poljupci, zagrljaji, smijeh. Srce mi se raspadalo – iskreno će Robert. Ali imao je jasan cilj i nije namjeravao odustati i upravo su mu oni bili najveći motiv da dođe do kraja i postigne najbolji rezultat. U tome je i uspio, a obitelj je bila oduševljena njegovim novim izgledom. Toliko se promijenio nakon velikog gubitka kilaže da ga najmlađa kći Eva isprva nije prepoznala.

– Moja je obitelj oduševljena novim izgledom. Djeca stalno govore: “Tata više nije debeli” (smijeh). Žena kaže da sam joj sada čak i presuh, žene nikad zadovoljne (smijeh).Ostatak obitelji jako je ponosan i sretan. Nisu me se mogli nagledati – kaže Roko kojeg u Velikoj Gorici svi jako dobro znaju jer je u centru držao kiosk u kojem je nekoliko puta uplaćena dobitna kombinacija na lotu pa su onamo dolazili uplaćivati listiće ljudi iz cijele Hrvatske.

- Dosad je uplaćeno šest jackpotova. Najveći je bio 12,5 milijuna, pa tri tjedna kasnije 3,5 milijuna kuna. Uletio je i jedan od 2,5 milijuna, pa 1,6, pa 1,1, zatim 700.000 - ispričao nam je prije tri godine Roko kada smo radili priču s njim. 

Foto: Petar Glebov/Pixsell

Svoje navike Roko je drastično promijenio nakon izlaska iz showa pa mu dan sada započinje treningom i uvijek vodi računa da uz sebe ima nešto zdravo i da nosi međuobroke sa sobom.

– Nakon izlaska iz kuće nastavio sam s intenzivnim funkcionalnim treningom, odnosno crossfitom na koji odlazim svako jutro. Uz to rekreativno sam se počeo baviti plivanjem i planinarenjem na Sljeme. U skorije vrijeme planiram se vratiti svojoj prvoj i jedinoj ljubavi, nogometu – kaže nam Robert i dodaje:

– Definitivno ću nastaviti primjenjivati ono što smo naučili u kući. Trudit ću se što više držati jelovnika naše nutricionistice Martine i redovito trenirati. Pivo više neću piti ma koliko bio žedan (smijeh). Veli kako je fantastičan osjećaj biti pobjednik i to mu je potvrda truda, zalaganja, suza i cilja koji je sebi postavio dokazavši sebi i bližnjima da se sve može kad se hoće. Njegovom novom životnom stilu prilagodila se cijela obitelj i zato kaže kako su i oni zaslužili ovu pobjedu jednako kao i on. Dio novčane nagrade od 150 tisuća kuna odlučio je potrošiti na šoping i za RTL je rekao:

– Dio nagrade potrošit ću na dugoočekivani šoping. Pod tim mislim da ću si kupiti ono što želim, a ne ono na što sam osuđen. Ostatak će čuvati žena, jer ona najbolje čuva. Njemu je show promijenio život, a uz pomoć trenera Maje i Ede zarazio se vježbanjem i svima savjetuje da se prijave u sljedeću sezonu showa.

– Svima koji kreću u borbu s viškom kilograma poručio bih da je to dug i težak put, ali svaki napor i trud se na kraju isplate. Sav osvojeni novac ne može zamijeniti ono što sam dobio skinutim kilogramima. Kad skineš toliko kilograma, osjećaš se kao da si na vrhu svijeta ili da si ponovno rođen. Za kraj, svima bih poručio da nikada ne odustaju od sebe jer uz naporan trud, znoj i podršku najmilijih sve je moguće – poručio je pobjednik četvrte sezone showa “Život na vagi”.

Pogledajte koji parovi su pronašli ljubav u showu "Život na vagi"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije