Novosti Sport Događanja

Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih'

16.12.2019. / Petar Brnada

Udruga pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica u subotu je u društvenom domu u Rakarju održala svoju godišnju skupštinu, prisjetivši se tako svih relevantnih događaja u protekloj godini.

Skupštini su nazočili predstavnici grada Velike Gorice i pročelnici, udruge proistekle iz Domovinskog rata grada Velike Gorice, predsjednik Udruge Bošnjaka veterana Domovinskog rata Hrvatske, Salih Huremović, članovi Udruge, branitelji, te drugi dragi gosti i uzvanici.

-Prisjetili smo se svih događaja i obilježavanja u 2019 god. vezanih za Domovinski rat sa željom da se sačuva od zaborava i širi povijesna istina o Domovinskom ratu posebno o ratnom putu 153. brigade HV-a Velika Gorica i čuva uspomena na 72 poginula pripadnika brigade- rekao je predsjednik Udruge, Ivan Zagorac, dodavši da svake godine Udruga pozornost posvećuje obilasku ratnog puta, a posebno obilježavanju 3.listopada, dana osnutka 153. brigade HV-a Velika Gorica uz sudjelovanje učenika velikogoričkih osnovnih škola te OŠ Kravarsko, Pokupsko i Orle.

Na skupštini je Zagorac iskoristio prigodu da još jednom zahvali gradonačelniku Draženu Barišiću i svim njegovim suradnicima na realizaciji programa Udruge te istaknuo obećanje gradonačelnika o izgradnji Spomen doma u Spomen parku 153. brigade, što je i realizirano.

-Neka nas to zajedništvo branitelja drži na okupu kao i ranih devedesetih koje je bilo presudno za uspostavu i obranu samostalne i suverene Republike Hrvatske odnosno za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu i da se nikad ne zaboravi- poručio je Zagorac.

Galerija slika

Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih' Branitelji iz 153. brigade na godišnjoj skupštini: 'Neka nas zajedništvo drži na okupu kao ranih 90-ih'

Podijeli