Novosti Sport Događanja

Zagrebačka županija sestrama Rinčić donirala 200 tisuća kuna!

19.12.2019. / Petar Brnada

Zagrebačka županija danas je odlučila donirati 200.000 kuna humanitarnoj akciji "Za naš korak- Lorena i Iva", odnosno za pomoć dvjema sestrama Rinčić, javlja Večernji list.

Kako navode, ukupan iznos koji je bio potreban za nastavak liječenja je 390.000 kuna, a u protekla dva mjeseca sakupljanja dobrotvornih priloga došli su do brojke od gotovo 200.000 kuna.

-Ivu i Lorenu čeka 20 tjedana terapije, a ja im od srca želim da budu učinkovite i da ove djevojčice čim prije same prohodaju- kazao je za Večernji list zagrebački župan Stjepan Kožić.

Dodali su da roditelji Marcela i Zoran Rinčić unatoč svim prognozama nisu odustali pa su rješenje pronašli u poliklinici Glavić. Ondje je robot "Lokomat", ili kako ga nazivaju od milja, Joža pomogao u prvom ciklusu terapije koji je trajao 12 tjedana da djevojčice ostvaruju veliki napredak.

Lorena je, uz pomoć hodalice, s 20 koraka prešla na 100, a Iva na oko 500 koraka, a sjajne vijesti stigle su i od liječnika koji je potvrdio kako je Lorena po prvi puta od rođenja osjetila živac kojim podiže stopala.

Podijeli