Novosti Sport Događanja

'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju

23.12.2019. / Petar Brnada

I ove je godine u velikogoričkim školama proveden projekt „Lajkam sebe, lajkam tebe“. Tema povjerenja nekako se provukla kao vrlo značajna i vrijedna pridavanja pažnje.

„Što je povjerenje?! Koliko je zapravo važno, kako se gradi i zašto je tako krhko?!“ glavna su pitanja na koja su se tražili odgovori u ovogodišnjim ciklusima radionica.

-Koliko smo puta u prošlosti bili iznevjereni od nekog nama važnog te se danas zbog toga više ne puštamo lako u odnose, ne dijelimo sebe drugima niti drugima dopuštamo da nam se previše približe. Oprez i strah postali su važni prometni znakovi u vožnji kroz život. I ako to znamo, znamo i koliko je teško i koliko je hrabrosti potrebno da bi se ponovo nekome otvorili, riskirali i približili. Biti u kontaktu s drugima najljepše je i najstrašnije mjesto za biti. Pronaći hrabrost ponovo se otvoriti i vjerovati, često je podvig veći od skoka s padobranom ili izloženosti na javnom nastupu- govori psihologinja Sandra Raković koja je vodila radionice sa školarcima.

Naime, ove su godine učenici sedmih i osmih razreda OŠ Nikole Hribara i OŠ Novo Čiče kroz ciklus radionica podijelili svoje priče, dotakli svoja mjesta ranjivosti, pokazali koliko im je teško dati povjerenje jednom kad su ga izgubili, i opet želju da to ipak pokušaju.

Kreativne radionice vođene stručnom psihologinjom učinile su to putovanje ugodnim i podržavajućim, a nije nedostajalo ni zabave. Psihologinja Sandra Raković u svom radu voli koristiti tehnike umjetničkog izražavanja kao pomagače u povezivanju, stvaranju grupne dinamike i dijeljenju osobnih iskustava.

-Hvala Gradu Velika Gorica,  Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, što je i ove godine omogućio svojim pokroviteljstvom da ovakve aktivnosti nađu put do onih kojima su namijenjene, učenicima i njihovim roditeljima- poručila je psihologinja Raković.

Program provodi Udruga za osobni razvoj Promjena.

Galerija slika

'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju 'Lajkam sebe, lajkam tebe': Učenici iz Hribara i Čiča podijelili svoje priče o izgubljenom povjerenju

Podijeli