Novosti Sport Događanja

Najljepše mjesto za kupnju božićnog drvca

23.12.2019. / Juraj Odrčić

Badnjak je pred vratima i mnogi su građani u potrazi za božićnim drvcima. Jedna od najljepših lokacija na kojoj možete pronaći svoj bor zasigurno je ona u Sisačkoj ulici jer ne možete proći kraj ovog mjesta, a da ne primijetite koliko su truda vlasnici utkali u uređenje prodajnog prostora u božićnom stilu.

Božićna drvca Kaurić poznata su lokacija Velikogoričanima kada se upuštaju u potragu za drvcem koje će u ovo najljepše doba godine krasiti njihov dom.

Izgled, miris i sam osjećaj prirodnog drvca je integralni dio tople, domaćinske atmosfere božićnog razdoblja. Kupnjom prirodnog drvca ne unosite samo blagdansku atmosferu u svoj dom, nego i izabirete ekološki proizvod. Prava božićna drvca rastu, poput drugih poljoprivrednih kultura, u nasadima obiteljskih gospodarstava, posađena su upravo kako bi jednog dana u vaš dom unijela božićno veselje i imaju važan ekonomski doprinos ruralnim zajednicama Hrvatske.

Obitelj Kaurić prodajom božićnih drvca, ali i njihovim uzgojem, bavi se više od trideset godina. Želite li u svom domu imati drvce domaće proizvodnje, svakako ih posjetite u Sisačkoj ulici.

-Radimo svaki dan od 9.00 do 21.00 sat. Na Badnjak ćemo također raditi do 18 sati ukoliko nam ostane drvca. Našim kupcima nudimo drvca svih veličina i ukupno šest vrsta- poručili su iz Božićnih drvca Kaurić. Njihova drvca uzgajaju se u Pokupskom, a manji dio i u Velikoj Gorici.

Božićna drvca su kultura posebno pogodna za okoliš jer se za svako posječeno posade dva do tri nova drvca kako bi se održala proizvodnja. Zbog održavanja i višegodišnjeg ciklusa proizvodnje nasadi su stalni i pružaju miran dom mnogim malim pticama, podzemnim životinjama, fazanima, zečevima i drugim manjim životinjama.

Za razliku od umjetnih, prirodna drvca su domaći proizvod, u potpunosti obnovljiv izvor koji se može bez problema reciklirati. Prikupljena stabla nakon blagdana se pretvaraju u biorazgradivi malč koji obnavlja tla u vrtovima i parkovima. Miris drvca nezamjenjiv je dio svakog Božića u obiteljskom domu, stoga dođite na vrijeme pronaći svoj savršeni bor.

Podijeli