Rastu plaće zaposlenima u komunalnom sustavu Velike Gorice

Potpisanim ugovorom više od 1000 radnika dobit će veću plaću, koja će s prvim danom 2020. godine porasti za 2,5 posto, a za isti će postotak porasti i 1. siječnja 2021. godine
DSC_7755

Gradonačelnik Dražen Barišić potpisao je jutros s predsjednikom Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Markom Maslićem temeljni kolektivni ugovor za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada te prvi aneks temeljnog kolektivnog ugovora. Potpisanim ugovorom više od 1000 radnika dobit će veću plaću, koja će s prvim danom 2020. godine porasti za 2,5 posto, a za isti će postotak porasti i 1. siječnja 2021. godine.

-Ovaj događaj kruna je naših ovogodišnjih napora u smislu socijalnog pregovaranja, odnosno dobre suradnje koju imamo s našim sindikatima. Ovo je zapravo obostrano poštivanje i visokocivilizirani dijalog s jedne i druge strane, što potvrđuje da Velika Gorica ima dobar odnos s ljudima i svojim djelatnostima koji tamo rade- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima u Hrvatskoj Marko Maslić istaknuo je kako su u Gradu Velikoj Gorici imali pravog socijalnog partnera.

-Zahvaljujem se gradonačelniku na jednom pravom i ispravnom pristupu. Vama koji ste uspjeli sve to ispregovarati i uspjeli pronaći kompromis hvala. Ovo je pokazatelj da u Hrvatskoj postoje jedinice koje znaju i osjećaju taj osnovni dio zakona o radu, gdje je predviđeno to socijalno partnerstvo- kazao je Maslić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, sindikalna povjerenica VG Čistoće Gordana Duvnjak, sindikalni povjerenik VG Komunalca Ante Lukenda, sindikalni povjerenik VG Vodoopskrbe Željko Cavrić, direktor VG Komunalca Jurica Mihalj te član Uprave VG Čistoće Željko Radić.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija