Novosti Sport Događanja

Uzbuna u Plastičnom carstvu: Edukativna predsta inspirirana Gretom Thunberg

27.12.2019. / Romana Šimek

Popularna predstava 'Uzbuna u Plastičnom carstvu' ponovno će se odigrati u dvorani Galženica. Bajkovita i humoristična priča nastala je prema tekstu Marije Antić, a u režiji Mirela Huskića. Predstava je prvenstveno edukativnog karaktera, a govori o štetnosti plastike te važnosti recikliranja otpada. 

Zemljom vlada plastični vladar, Plastik Fantastik koji je gotovo cijelu planetu pretvorio u svoje plastično carstvo. On živi i diše od plastike, on proizvodi, prodaje, nudi građanima šareni artikl, svjetliju plastičnu budućnost, njega ništa ne može iznenaditi… Sve dok jednog dana u to carstvo ne ušeta jedna neobična djevojčica. U predstavi su glumili Velikogoričani Mirel Huskić, Ana Katulić, u suradnji s ekipom iz Triko Cirkus teatra, Ivom Peter Dragan i Nikolinom Majdak. Kostime je osmislila Katarina Radošević Galić, scenografiju mlada velikogorička kiparica Mirna Savić i Matija Lastovčić, autorsku je glazbu skladao Damir Šimunović, koreografjiju potpisuje Mia Zalukar, dizajn svjetla Domagoj Klasić, a plakata Petar Nevžala. 

Čini se kako je Gretha Thunberg, mlada aktivistica za zaštitu okoliša koja je pokrenula globalnu svijest o rizicima koje donose klimatske promjene, impresionirale mase širom svijeta, pa tako i autore predstave.

Predstavu možete pogledati večeras, s početkom u 19:30, a ulaz je besplatan.

Podijeli