Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Košarkaši dočekuju Šibenku u prvoj ovogodišnjoj utakmici

07.01.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice vraćaju se u akciju nakon kratke dvotjedne zimske pauze, a u prvom dvoboju u novoj 2020. godini na svom parketu dočekuju Šibenku.

Ekipa je to koju su u prvom dijelu sezone uvjerljivo svladali na Baldekinu, međutim, daleko od toga da momčad Josipa Sesara ovog utorka od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani čeka lagan dvoboj.

Šibenčani su se u posljednje vrijeme 'probudili', crni niz poraza prekinuli su s dva uzastopna slavlja i s puno optimizma gledaju u nastavak sezone.

Goričani su također na idealan način zaključili prošlu godinu, slavljem na vrućem gostovanju u Sinju kod Alkara i sigurno je pred nama zanimljiv okršaj.

Očekuje nas i povratak Ivana Vraneša u Veliku Goricu u dresu Šibenke, a upravo je Vraneš s 14 poena u prvom međusobnom susretu ovih ekipa dao značajan doprinos velikom slavlju.

"Znam dobro momčad Gorice. Sesar rotira deset igrača koji imaju gotovo istu minutažu. Većina je dugo zajedno i imaju dobru 'kemiju'. Dobro smo odradili ove pripreme i spremni ulazimo u iduće razdoblje. Dodatno smo se uigrali i u Veliku Goricu idemo po pobjedu," najavio je bivši centar Gorice, a sada Šibenke.

Ipak, na njegovo mjesto je u Sesarovu momčad stigao Ante Gospić i Goričani u tom pogledu ne bi trebali biti niša slabiji nego u prvom dijelu sezone. Edi Dželalija je novi trener, u sastavu više nisu Dašić, Primorac i Cobb, ali Šibenka ima nekolicinu izuzetno talentiranih mladih košarkaša koji će sigurno biti dodatno motivirani pokazati svoj potencijal.

Prijenos uživo putem HKS TV počinje u 18 sati:

U prvom susretu 14. kola Cibona je očekivano deklasirala Dubravu Furnir. U utorak se još sastaju Adria Oil Škrljevo i Split, Sonik Puntamika dočekuje Hermes Analiticu, Zadar gostuje u Osijeku kod Vrijednosnica. Zabok i Alkar igraju u srijedu.

Trenutno na ljestvici Gorica ima devet pobjeda i četiri poraza, koliko ima i Split, jednu pobjedu više od Vrijednosnica Osijek i dvije od Šibenke. 

Sesarovu momčad u siječnju očekuje ubitačan raspored, jer već u subotu 11. siječnja u prvenstvu gostuje kod Hermes Analitice, u srijedu 15. siječnja Goričani kod Dubrave Furnir love mjesto na Final 8 završnici Hrvatskog košarkaškog kupa, dok 18. siječnja kod kuće u HT Premijer ligi igra protiv Sonik Puntamike. 

 

Podijeli