Novosti Sport Događanja

Otvaramo predsjedanje Vijećem EU: Stižu povjerenici Europske komisije, očekuju se manje gužve i zastoji

09.01.2020. / Petar Brnada

Tijekom jučerašnjih večernjih sati, kao i danas, te sutra, 10. siječnja 2020. godine, do 16 sati očekuju se manje gužve i povremeni zastoji u prometu i to na prilaznim pravcima Zračnoj luci te smjerovima prema Zagrebu, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

A sve to, kako dodaju iz policije, povodom događaja na visokoj razini u Zagrebu u zoni Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te u centru grada.

Riječ je o svečanom otvaranju predsjedanja Vijećem Europske unije koje će uveličat svih 27 povjerenika Europske komisije koji predvođeni predsjednicom Ursulom von der Leyen dolaze u Zagreb. Uz njih, u Zagreb dolazi i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Kako piše Jutarnji list, svi oni u Zagreb dolaze redovnim avionskim linijama. Zasad nije poznato hoće li cijela “europska vlada” doći u Zagreb iz Bruxellesa avionom koji u Zagreb slijeće danas u 12 sati 35 minuta. No, nakon što slete, sve njih čeka novoizgrađeni i uređeni VIP salon u zagrebačkoj zračnoj luci. Uz to je na drugom katu zgrade aerodroma uspostavljen i privremeni VIP salon.

Kolege iz Jutarnjeg otkrivaju da je za visoke dužnosnike na aerodromu predviđen i poseban prolaz radi obavljanja policijskih i carinskih poslova. Jedan je VIP salon uređen i na terminalu generalne avijacije za putnike koji će tijekom predsjedanja u Zagreb dolaziti privatnim avionima. S aerodroma će visoki gosti uz visoke mjere osiguranja biti prevezeni u svoje hotele.

-Pozivamo građane da uvaže upute koje im daju policijski službenici na terenu i unaprijed im se zahvaljujemo na strpljenju i susretljivosti- ukratko su poručili iz PUZ-a.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podijeli