Home Sport KOŠARKA Lagana pobjeda Gorice u 15. kolu prvenstva protiv Hermesa 

KOŠARKA Lagana pobjeda Gorice u 15. kolu prvenstva protiv Hermesa 

Mazalin isporučio 43 poena, pobjeda za Jenkija 

PODIJELITE

Lagan posao odradili su košarkaši Gorice u 15. kolu HT Premijer lige. Na gostovanju kod fenjeraša Hermes Analitice slavili su s uvjerljivih 35 poena viška. Na kraju je bilo 117-82 za momčad Josipa Sesara.

Malo dramatike bilo je nakon prve četvrtine koja je okončana s minimalnih 25-24 za goste, ali u nastavku je sve došlo na mjesto. Već do poluvremena Gorica je otišla na 15 poena viška, da bi u nastavku samo povećavala prednost, za konačnih, ogromnih 35 koševa razlike.

U odličnom sastavu trenera Sesara jedno je ime ipak odskočilo. Naime, Lovro Mazalin je postigao čak 43 poena, čime će vjerojatno biti najučinkovitiji igrač kola. Mislav Brzoja upisao je 14, a Borna Kapusta 11 koševa. U sljedećem kolu Gorica u svojoj dvorani dočekuje Sonik Puntamiku, još jednu momčad iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice.

Nažalost, na kraju moramo spomenuti i jednu tužnu vijesti. Naime, prestalo je u 62-oj godini kucati srce Silvija Jenkača Jenkija, nekadašnjeg trenera Gorice. Zato je ova pobjeda bila i za njega.

Goran Klobučarić