Home Izdvojeno EDUTOPIJA! Uključite se program održivog razvoja i očuvajte zajednicu

EDUTOPIJA! Uključite se program održivog razvoja i očuvajte zajednicu

Program uključuje sedam besplatnih radionica o tome kako prepoznati potencijale za održivi razvoj

PODIJELITE

U sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu 1. veljače započet će obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice. Program je potpuno besplatan, a uključuje sedam poludnevnih radionica koje će se održavati u Velikoj Gorici od veljače do srpnja. Broj polaznika je ograničen, a prednost pri upisu imaju djelatnici i roditelji učenika osnovnih škola s područja Velike Gorice, djelatnici lokalne uprave i samouprave, kao i članovi civilnih inicijativa i lokalni poduzetnici. Po završetku projekta svi će polaznici dobiti potvrdnice o sudjelovanju.

“Kroz program obrazovanja sudionici će naučiti što je održivi razvoj i kako prepoznati postojeće potencijale za održivi razvoj u lokalnoj zajednici. Također, naučit će planirati moguće ciljeve održivog razvoja u lokalno zajednici, provesti timsko istraživanje zajednice, identificirati potencijalne suradnike te ovladati raznim metodama i procesima, kao što su projektno planiranje, integrativno pregovaranje, crowdfunding, zagovaranje uvođenja promjena za održivi razvoj, osmišljavanje ključnih poruka, izrada plana komunikacijskih aktivnosti…”, kažu u organizatori projekta. 

Prijave su do 24. siječnja na e-mail: vanjanikolic21@gmail.com 

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Nositelji projekta su udruga ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je financiran kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje.