Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kulešević: Nitko nema dvojac golmana u HNL-u kakav je naš!

Kulešević: Nitko nema dvojac golmana u HNL-u kakav je naš!
1

Čestitam svima koji su bili uključeni u akciju transfera Šutala u Atalantu, to je velika stvar za klub i njega. Prođe li Rijeka u Kupu, odgodit ćemo polufinale, rekao je trener Osijeka uoči meča s Goricom

VIDEO

Nogometaši Osijeka uspješno su odradili pripreme u španjolskoj Marbelli i s nizom od 10 utakmica bez poraza (računajući službene i prijateljske) očekuju nastavak HNL-a, gostovanje kod Gorice u nedjelju od 17.30.

- Malo su izmijenjene pripreme, neuobičajene, kratak je bio rok od prozivke do danas, tri tjedna. Zadovoljan sam odrađenim, fantastični su bili uvjeti za treniranje, pozitivna radna atmosfera, izbjegli smo ozbiljnije ozljede. Odigrali smo četiri prijateljske i jednu trening utakmicu, dobro je to izgledalo i, ako će to biti standard i ako ispod toga nećemo ići, imamo se čemu nadati u ovoj polusezoni - rekao je trener Ivica Kulešević na druženju s novinarima u petak.

Pokretanje videa...

01:41

- Gorica? Zahtjevna utakmica i suparnik po mjeri. Na zadnja dva gostovanja bili smo poraženi. Taktički moćna momčad s dobrim pojedincima, ali istaknuli smo ambicije i od njih nećemo odstupati do zadnjeg dana - dodao je.

Što se kadra tiče, neće konkurirati Igor Silva koji ima tri žuta kartona, Mihael Žaper još se nije dovoljno oporavio i vjerojatno će propustiti i domaću utakmicu protiv Intera. Protiv Gorice neće igrati ni Vedran Jugović koji se polako vraća poslije ozljede, kao i Marin Pilj poslije bolesti. Nekoliko je igrača na kraju priprema dobilo virozu, a među njima je i Merveil Ndockyt.

Najveći transfer u povijesti Osijeka: I sretan sam i tužan
Najveći transfer u povijesti Osijeka: I sretan sam i tužan

Morat će kombinirati i na stoperu.

- Znate da je Boško Šutalo otišao u Atalantu. Puno sreće mu želim i hvala mu na svemu što je napravio za Osijek. Čestitam svima koji su bili uključeni u tu akciju, velika stvar za klub i za njega - rekao je trener "bijelo-plavih" i nastavio:

- Došao nam je Grezda, veliko pojačanje i zadovoljan sam načinom na koji radi i ponaša se. Pokušat ćemo igrati s tri napadača, Mance, Marić i Grezda. Što se zadnjeg reda tiče, vjerojatno ćemo početi s Lončarom i trojicom stopera iako postoji i opcija s četiri u zadnjoj liniji. Onda bi možda počeo Talys na lijevom boku umjesto Bočkaja, kojeg bi pomaknuli prema naprijed. Iskristalizirat će se do početka utakmice.

Press konferencija | Gorica - Osijek

Redovna press konferencija uoči Gorice! 🎙`

Objavljuje NK Osijek u Petak, 31. siječnja 2020.

Gorica, Inter, Dinamo, Rijeka i Hajduk. To je raspored Osječana za veljaču. A tu bi se mogla ugurati i polufinalna utakmica Kupa između pobjednika dvoboja Rijeka - Dinamo, koji se igra iduću srijedu, ne dođe li do odgode. A trebalo bi jer je nelogično da bude gotovo dva mjeseca razlike između prvoga i drugog polufinala (Slaven Belupo i Lokomotiva svoj su meč premjestili za 8. travnja).

- Veljača će biti jako zahtjevna, imamo pet prvenstvenih utakmica i vjerojatno Kup. Nije definirano hoće li se polufinale igrati 12. veljače. S Rijekom smo postigli dogovor da se odgodi ako oni prođu, s Dinamom još nije definirano. Pet ili šest utakmica, a ne zna se koja je teža i zahtjevnija. Gorica je jako važna, najduža utrka počinje prvim korakom i treba ga napraviti uspješno.

HNL treneri učili uz Zidanea, Zlatana, Del Piera, Klosea...
HNL treneri učili uz Zidanea, Zlatana, Del Piera, Klosea...

Dvadeseto kolo HNL-a u sezoni 2019/20. ući će u povijest hrvatskog nogometa jer će se na njemu prvi put koristiti VAR.

- Prekjučer smo imali edukaciju za stručni stožer i igrače. Bit će to jako zanimljivo. Treba mu dati priliku. Nije se još isprofilirao i nismo dobili od njega na europskom nivou što smo očekivali, ali premalo je vremena, još se svi trebamo uskladiti i naviknuti. Nama je to prva sezona, ali ja sam za i što god može poboljšati i ubrzati nogomet, da donosimo kvalitetnije zaključke, apsolutno sam za to - rekao je Kulešević i nastavio o problemima u obrani:

- U zadnjih pet utakmica primili smo tri gola, nažalost sva tri iz prekida, moramo biti bolji u tom segmentu. S Grezdom i Manceom dobili smo na antropometriji, ali treba biti koncentriraniji i igrači trebaju preuzeti veću odgovornost da bismo to popravili. 

Za kraj je otkrio i glavobolje oko golmanske pozicije...

- Imamo jako veliku konkurenciju na golmanskoj poziciji. Malenica je godinama bio naš prvi golman i čestitam mu na tome. Usudio bih se reći da takav vratarski dvojac nema nitko u HNL-u. Vjerojatno će početi Ivušić, ali Malenica je jako blizu i nadam se da će nastaviti ovako raditi i da će dobiti minutažu kroz ovo proljeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku