Novosti Sport Događanja

Osječani napadaju Goricu: Suparnik po mjeri...

01.02.2020. / Damir Žbulj

Nedjeljno gostovanje Osijeka na velikogoričkom Gradskom stadionu bit će veliki izazov za momčad Sergeja Jakirovića.

Bijelo-plavi na ljestvici imaju četiri boda viška i strateg Gorice je već jasno naglasio kako mu je primarni cilj ostati neporažen u ovom okršaju, jer gostujuće slavlje dodatno bi odmaknulo turopoljskog prvoligaša od borbe za četvrtu poziciju...

Baš kao što ih je odmaknuo i prošli međusobni dvoboj u osječkom Gradskom vrtu, nakon kojeg se još uvijek vode repovi zbog sudačkih odluka koje su usmjerile utakmicu na stranu Osijeka!

-->> Stiglo je nogometno 'proljeće': Čeka nas velika borba, puno je još bodova u igri i sve je otvoreno

"Ispred nas je zahtjevna utakmica u Velikoj Gorici i suparnik po mjeri. Na zadnja dva gostovanja tamo bili smo poraženi. Fizički su moćna ekipa s dobrim i kvalitetnim pojedincima. Međutim, mi smo istaknuli svoje ambicije i nećemo od njih odstupati do zadnjeg dana," najavio je trener Osijeka Ivica Kulešević, koji je prije početka proljetnog dijela sezone ostao bez mladog Šutala, ali je veliko pojačanja povratak Erosa Grezde.

U srpnju su Goričani, u drugom kolu aktualne sezone, na svom travnjaku slavili 3:1, uz dva pogotka Cherifa Ndiayea i jednim zgoditkom Miye. U svibnju je čovjek odluka bio Joey Suk...

"Pokušat ćemo odigrati s tri napadača. Mance, Marić i Grezda. Sigurno ćemo biti u napadačkoj formaciji, dok će na vratima biti Lončar, a ispred njega tri stopera..."

"Utakmica s Goricom nam je sigurno jako bitna. Taj prvi korak treba napraviti uspješno. Nije to presudna utakmica, ima se još puno za igrati, ali ako ćemo dobro igrati, zabijati golove, imamo se ćmo nadati," zaključili su iz protivničkog tabora. 

Nastavak prvoligaške sezone Inter je u petak otvorio 2:0 pobjedom nad Istrom 1961, koju s klupe vodi Ivan Prelec. U subotu Lokomotiva dočekuje Rijeku, a Dinamo gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. U nedjelju još Hajduk igra u Varaždinu, a derbi Gorice i Osijeka na rasporedu je od 17.30 sati.

HT Prva liga:
1. Dinamo 19 +28 47
2. Hajduk 19 +13 35
3. Rijeka 19 +9 34
4. Osijek 19 +12 33
5. Gorica 19 -1 29
6. Lokomotiva 19 +2 28
7. Slaven Belupo 19 -17 18
8. Inter-Zaprešić 20 -14 16
9. Istra 1961 20 -16 12
10. Varaždin 19 -16 12

Podijeli