Novosti Sport Događanja

4. Fašničkom trkom ulazimo u vrijeme ludiranja i vratolomija! Evo i satnice Malog i Velikog Fašnika

03.02.2020. / Petar Brnada

Ulazimo u Veljaču prevrtaču, mjesec u kojem su na stolu krafne, na licu maske, mjesec kad je malo sunca malo kiše (kažu prognoze- bit će i snijega), te puno fašničkih ludiranja i vratolomija! Turistička zajednica i ove je godine pripremila bogat program koji počinje u petak, 7.veljače Turopoljskom fašničkom trkom kad će ključeve grada preuzeti maskote Fašnika, a najbrži trkači počastiti se krafnama.

Uz fašničke ponude po ugostiteljskim objektima te već tradicionalni Fašnički bal prosvjetara, vrhunac događanja je u subotu 22. veljače, odnosno u nedjelju, 23.veljače, kada su na rasporedu Mali i Veliki Fašnik.

Prijave fašničkih grupa i pojedinaca za Veliki Fašnik i dalje traju, trebate samo ispuniti i poslati ovu prijavnicu 111. TUROPOLJSKI FAŠNIK - ONLINE PRIJAVNICA.

Prijave traju do 14.2., a nagrade čekaju najbolje maske i fašničke grupe, kako domaće tako i gostujuće. Ovogodišnji nagradni fond iznosi 30 tisuća kuna, a za sve je sudionike fašničke povorke osiguran i besplatan ručak u fašničkom šatoru.

Veliki fašnik održat će se u subotu, 22.veljače, a evo i satnice: od 13 do 14 sati prijavak je grupa u Školskoj ulici, od 14 do 16 sati na rasporedu je Velika fašnička povorka od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana, a od 16 sati Program u velikom grijanom šatoru i suđenje Princu fašniku.

Nastupaju Barabe i Saturnus Band, a od 21 h Neno Belan i Fiumens!

Što se tiče Malog Fašnika, on je na rasporedu u nedjelju, 23. veljače. U 11 sati zakazana je prijava mališana (dječji vrtići, škole), grupne i pojedinačne maske, poručuju iz Turističke zajednice.

Podijeli