Novosti Sport Događanja

Snažan vjetar rušio stabla i izbijao stakla, JVP na intervencijama: 'Očekujemo još posla do kraja dana'

05.02.2020. / Petar Brnada

Izrazito snažan vjetar koji danas puše diljem Hrvatske i uzrokuje niz problema; ruši stabla, čupa krovove, a u Zagrebu čak i stupove uz cestu, nije zaobišao ni naše Turopolje.

Ivica Maceković iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica rekao nam je kako su gorički vatrogasci danas imali već pet intervencija zbog jakog vjetra, vjetra koji je lomio drveće.

- U tri intervencije radilo se o padu drva na cestu, tako je bilo u Kurilovečkoj, Lomničkoj i Odranskoj ulici, dok je u Lukavcu drvo se naslonilo na vod električne struje. U jednom praznom stanu u Slavka Kolara uslijed vjetra staklo je ispalo na rub balkona, pa smo i to sanirali - rekao nam je Maceković koji zbog jakog vjetra očekuje još posla za JVP do kraja dana.

 

Uz navedene intervencije, na napuštenom gradilištu u Kurilovečkoj ulici vjetar je odnio i ogradu što je ponovno naljutilo susjede koji već duže vremena upozoravaju kako je samo pitanje vremena kada će netko nastradati zbog nečijeg nesavjesnog i neodgovornog ponašanja.

Prema prognozama DHMZ-a, do kraj dana u nizinskom dijelu moguća je susnježica, a u gorju uglavnom snijeg. Prema večeri se očekuje smanjenje naoblake i razvedravanje sa zapada. Dok će jak i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar nastaviti puhati, sutra bi se trebao smiriti.

-Većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverozapadni, u gorju još ujutro ponegdje i jak sjeveroistočni. Na moru će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0- navode sa DHMZ-a.

 

Podijeli