PIJANI PROFESIONALNI VOZAČ

POLICIJA UHVATILA VOZAČA KAMIONA S PRIKOLICOM S ČAK 3,46 PROMILA ALKOHOLA! Odmah je isključen iz prometa i odvezen u KBC Zagreb na detoksikaciju

  
Ilustracija
 Damir Krajac / CROPIX

Da policija i sud nemaju milosti prema alkoholiziranim vozačima i još k tome profesionalnima, pokazuje posljednji "ulov" s prometnica.

Naime, 10. veljače oko 11.20 sati kod kućnog broja 103 Kolodvorske ulice u Velikoj Gorici policajci su zaustavili teretno vozilo s prikolicom marke Volvo čakovečkih registarskih oznaka. Već odmah po komunikaciji s 56-godišnjim vozačem bilo je jasno da je pijan, a te sumnje ubrzo je pokazao i dreger jer je vozač alkotestiran te je napuhao 3,46 promila.

Vozač čakovečkog teretnjaka je isključen iz prometa i odvezen u KBC Zagreb na detoksikaciju nakon čega je oko 22.50 sati istoga dana uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje zbog kršenja članka 199. st. 1, a kažnjivog po istom članku stavka 5 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon noći prespavane u policiji, nesavjesnog su vozača policajci uz optužni prijedlog odveli na Općinski sud u Velikoj Gorici gdje ga je prekršajni sudac "lupio" po džepu sa 10.300 kuna te mu izrekao zabranu upravljanja motornim vozilima narednih devet mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:09