Home Kultura AJME MENI! U Goricu stiže Bračanka s berlinskom adresom

AJME MENI! U Goricu stiže Bračanka s berlinskom adresom

U gradsku knjižnicu stiže Sanja Mošić kako bi predstavila svoju knjigu pjesama

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica priprema jedno zanimljivo gostovanje i predstavljanje. Riječ je o knjizi poezije Sanje Mošić “Ajme meni” objavljenoj prošle godine u izdanju Naklade Bošković iz Splita.  Pjesme Sanje Mošić, Bračanke na dugogodišnjem radu u Berlinu okupljene u zbirci “Ajme meni” većinom su pisane na specifičnom bračkom dijalektu, a u njima se autorica prisjeća odrastanja na otoku i dragih ljudi, ali i bavi kompleksnijim temama. Knjiga je interesantna i po tome što osim pjesama na kraju ima i zanimljiv prilog – mali rječnik bračkog dijalekta. Tako možete saznati što su to bava, kukalo ili šotobraco ili kako se na Braču kaže kiša.

“Poezija Sanje Mošić prenijet će vas u osebujan otočki svijet. Iako nas je veljača iznenadila svojim neobično toplim i sunčanim početkom i na kontinentu, dopustite da vas stihovi juga dodatno zagriju”, pozivaju iz knjižnice.

Susret s autoricom održat će se u ponedjeljak 17. veljače 2020. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, a moderirat će ga Katja Matković Mikulčić. O knjizi će govoriti i povjesničar Jure Trutanić. Za glazbenu pratnju pobrinuli su se autoričini brački prijatelji i naši sugrađani, za ovu priliku okupljeni kao Obiteljska klapa Capković – Lidija, Ivana, Boris i Davor.

Sanja Mošić rođena je 28. siječnja 1967. godine. Djetinjstvo i mladost provela je u Selcima na otoku Braču. Školovala se u Selcima, Pučišćima i Splitu. Živi i radi u Berlinu, a poeziju piše od 2010. godine.